Błagam pomóżcie!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Bardzo was proszę o pomoc, gdyż zupełnie zapomniałam o zadaniu na francuski, a teraz już nie ma kto mi w nim pomóc, a francuski nie jest moją mocną stroną...:(
Chodzi o zadanie na temat:
Przyjechałam w odwiedziny do znajomego z Francji, który miał mnie odebrać z lotniska, ale zapomniał o tym. Kiedy poradzę sobie już z tym problemem i dotrę do niego, mam wyrazić swoje uczucia związane z tym, że nie zjawił się na lotnisku oraz jak dotarłam pod jego dom.
Bardzo proszę o jakieś zwykłe kilka zdań, bo naprawdę nie wiem jak się do tego zabrać, a potrzebuję tego już na jutro... Z góry serdecznie dziękuję:)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie