Delf Blanc !!!

Temat przeniesiony do archwium.
Są juz zapisy na próbny Delf w AF w Gdańsku :
http://www.af.gda.pl/content/index4.php?strona=probny_delf

Powodzenia ! warto się sprawdzić za 15 zł ;-)

Yo-witka idziemy na B2 ?

Pozdrawiam
Ola
Idź! Idż! TY jestes bardzo zdolna! A tak przy okazji to nie organizuja tez próbnych DALFów??:)
Chyba nie ;-(
A co do zdolności to przesadziłaś, chyba pomyliłaś osoby ;-)
Ja to się uwsteczniam ....

Pozdrawiam
Ola
A macie moze jakies informacje o organizowaniu blanchów przez AF w Warszawie?
zadzwoń do nich :

Warszawa
Délégation Générale de l’Alliance Française en Pologne

BUW, ul.Dobra 56, [tel]Varsovie
tél. (0-22) 55-27-165 fax (0-22) 55-27-167
[email]

Délégué Général:
Patrick Renard
-------------------------------------------

Comité Polonais de l’Alliance Française
ul.Nowy Świat 69, [tel]Varsovie
tél. et fax (0-22) 826-03-51
[email]

Secrétaire Général du Comité Polonais:
M. Jerzy Gajzler
Oleszka jesteś mało ze zdolna to jeszcze skromna!!:P Dawaj na B2 bez zastanowienia... chyba ze sie bedziesz zastanwiac nad C1....to wtedy i tlyko wtedy możesz:P :D
Najbardziej sie ciesze z planowanych wakacji we Francji, na południu.
Znalazłam sporo "gîtes" do wynajecia za całkiem przyzwoite pieniążki !
http://www.gites-de-france.com/gites/fr/gites_ruraux

Pozdrawiam i dzieki za miłe słowa
Ola
nie dziekuj:D dostals juz swoj certyfikat z B1?? bo ja tez zdawalam tylko B2 i na samym koncu stycznia i dostalam ten 1-szy:D a jutro CD matur:D
Jeszcze nie, na razie mam tylko "Atestation de réussir"
Trzymam kciucki za Ciebie, na pewno zdasz rewelacyjnie !
dzieki za adres ;) I nie ma bania przed B2, Olu, ryzykuj ze mna !! ;)
No wlasnie tez ma ten "Atestation de réussir" ale juz nie moge sie doczekac prawdziwego certyfikatu.... rok temu jak zdalam A2 juz mialam obydwa i to wczesniej (tak mi sie wydaje:P)....:D Oleszka robilas wszystki DELFy pokolei?? bo ja tylko A2 i B2:)
Tak mam po kolei ;-) zaczęłam rok temu w styczniu.
Ale na poczatek chciałam od razu B1 i nerwy mnie zjadły na próbnym ustnym, dlatego stwierdziłam, że ide bez stresu ale po kolei ;-)

Pozdrawiam serdercznie
Ola
hej,a orietujecie sie moze, gdzie mozna sie zapisac na probnego delfa w poznaniu, a i jaka jest data egzaminu??
Oleszko, zapisałam się:D
Tylko wiesz co? - ja nigdy nie zdawałam żadnego Delfa, nawet próbnego, nawet nie robiłam z tego testów czy czegokolwiek;/ My w szkole ćwiczyliśmy tylko elementy do matury.
I ja nie wiem, czy B2 to poziom dla mnie, nie znam się na tym.
No ale cóż, myśleć zaczęłam dopiero po zapisaniu się i wpłaceniu 15 zł, więc już chyba po ptakach:
Opowiedz mi przynajmniej, z czego składa się taki egzamin - ustny, żebym wiedziała, czego oczekiwać p[przynajmniej:D
yo-witka, skoro przygotowalas tematy do matruy, to mysle ze bardziesz umiec argumentowac swoja wypowiedz i na pewno sobie poradzisz, na ustym dostajesz 2 teksty i prezentujesz swoj poglada na temat w tekscie potem masz jakies pytania, ale fajnie jest, szczegolnie jak sie ma francuzke/ francuza w komisji:D
ja rowniez sie zapisalam
szkoda troche 3 stów, bo to trochę za wysokie progi jak dla mnie;)
ale chociaz bede wiedziec, czego sie spodziewac, gdy w zime bede do niego podchodzic 'na serio' ;]
Oleszka, dzis dostalam moj certyfikat ten wlasciwy i stwierdzam: rozni sie od A2! Troszeczke inne wykonanie i inny odcien (blekitno-morski!!):P wiem ze wchodze w szczegoly, ale chce wiedziec cz Twoj tegoroczny tez rozni sie od ubieglorocznych?? czy moze moj jakis "wybrakowany jest":PP
Pozdrawiam
Witaj Kinia !

Tak jest troche inny, a poza tym czepiałam sie W Allinasie, bo na A2 nie mam duzej okrągłej pieczęci i myslałam, że jest nieważy.

Oto co mi odpisali.
2[tel]W związku z uwagami od osób, które już odebrały dyplomy z ostatniej sesji DELF/ DALF, dotyczącymi braku pieczęci na tymże dokumencie, opierając się na oficjalnym stanowisku Centre international d’études pédagogiques - Pôle Evaluation et certifications, uprzejmie informujemy, że jej brak nie jest przypadkowy i nie wynika z niedopełnienia formalności. Nowe dyplomy są wydrukowane na specjalnym papierze posiadającym znaki wodne, widoczne pod światłem, uniemożliwiające ich sfałszowanie. Pieczęć uwiarygodniająca dyplom stała się zatem zbędna. W przypadku kłopotów z uznawaniem dyplomów DELF/ DALF przez polskie instytucje prosimy o kontakt z Ośrodkiem Alliance Française.

A dyplomu B1 jeszcze nie dostałam.
Zas B2 dopiero zdaje 19.06.

Pozdrawiam
Ola

PS
Ja to jestem czepialska co nie ? ;-)))
Ale masz wyczucie!! Ja tez nie mam pieczeci na tym ostatnim....brat sie smial ze jakis niewazny, a ja postanowialam poszukac jutro na necie, ale dzieki Tobie juz nie musze- dziekuje:* ja powiedzialm mu ze mam attestattion podbity, weic w razie czego moge pokazac obydwa te papierki:) ale nikomu nie bdede, wisza sobie tlyko i wylacznie w pokoju:) ale ja mialm mojego delfa b2 tj. zdawalm 2 tygodznie wczesniej przed duzymi miastami takimi jak Gdansk i Krakow.... pisze "fait a sevres, le 01/04/2008" i wyslali mi go 5 czerwca, wiec mysle ze Ty dostaniesz ze plus minus 2 tygodnie:D
Teraz mam dlugieeee wakacje i cos sobie odposcialam fr, tj ostatnio ogladalam tlyko ugly betty po francusku (pokolei) ale postanowialm jutro zaczac cs robic w sprawie C1, jak to bedzie to nie wiem , ale ten serial polecam bo taki "inny" jest:) i przez ta "innosc" mi sie spodobal;) zycze milej nocy (choc pewenie juz spisz:P) pozdrawiam=D
No to się cieszę, że rozwiałam Twoje wątpiwości ;-)
A o takim egzaminie poza sesjami to pierwszy raz słyszę !
Gratuluję, a francuski nie da się tak łatwo zapomnieć !
wiem coś o tym, bo wróciłam po 13 latach nieużywania go ;-)))

Miłego dnia
Ola
bodajze tylko krakow, gdans i warszawa maja 2 tygodznie po wszystkich..... przykladowo w sesji zimowej ja zdawalm B2 31 stycznia, a Ty? mysle ze po mnie:P
Późno w tym roku, bo dopiero połowie lutego
Cześć mam pytanko jakie tematy mieliście na
DELF B1 ? Chodzi mi głównie o temat wypracowanka i egzamin ustny. Bedę bardzo wdzięczna za pomoc:)
Niestety nie pomoge bo zdawalam tlyko A2 i B2:(
dzięki za pomoc:) pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia