sesja czerwcowa Delf-Dalf Trójmiasto

Temat przeniesiony do archwium.
wklejam terminy sesji czercowej :

KALENDARZ SESJI EGZAMINACYJNEJ DELF czerwiec 2008

Egzaminy pisemne Data Godzina
DELF A1 16.06.2008- poniedziałek 11.10-12.30
DELF A2 17.06.2008- wtorek 11.20-13.10
DELF B1 18.06.2008- środa 11.30-13.15
DELF B2 19.06.2008- czwartek 12.15-14.45

DALF C1 20.06.2008- piątek 9.30-13.30
DALF C2 21.06.2008- sobota 9.30.13.00

Egzamiy ustne Data Godzina od
DELF A1 16.06.2008- poniedziałek
DELF A2 17.06.2008- wtorek
DELF B1 18.06.2008- środa
DELF B2 19.06.2008- czwartek

DALF C1 23.06.2008- poniedziałek
DALF C2 24.06.2008-wtorek

Ceny egzaminów DELF i DALF w roku 2008 DELF DALF
A1 A2 B1 B2 C1 C2
120 zł 160 zł 240 zł 280 zł 360 zł 400 zł
acha terminy zapisów :

Typ egzaminu Zapisy Termin egzaminu
DELF A1, A2, B1, B2 i DALF C1, C2
od 12.05-06.06.2[tel].06-21.06.2008

DELF Junior A1, A2, B1, B2
od 12.05-06.06.2[tel].06-19.06.2008
No i namiary :

Alliance Française Ośrodek przy Uniwersytecie Gdańskim
ul. Sienkiewicza 5A/6
8[tel]Gdańsk

tel./fax [tel],
tel. [tel]

Godziny otwarcia:
poniedziałek od 11.00 do 18.30
wtorek
czwartek
piątek

biblioteka i sekretariat są nieczynne
środa
sobota

[email]
Haloooo Delfowicze ;-)
Kto juz zdawał ?
podzielcie się wrażeniami proszę !
Ja się pocę w czwartek ;-)

Pozdrawiam
Ola
Ja dziś zdawałem B1. Co do ustnego, to poszedł mi całkiem nieźle, 0 stresu. Natomiast ze słuchaniem miałem troche problemów... W zasadzie wszystko było zrozumiałe, ale zaznaczyć jedną odpowiedź z pośród trzech prawie identycznych było kłopotliwe... Poza tym nie spodziewałem się tego, że aż tyle odpowiedzi trzeba bedzie udzielać pisemnie, a nie poprzez zaznaczenie odpowiedniego kwadracika.
Czytanie było bardzo proste. W zasadzie nie było niezrozumiałych dla mnie słowek. Pierwszy tekst- jak zwykle tabeleczka, drugi o nauczycielu, który przez niezdyscyplinowanych uczniów zrezygnował z zawodu.
Wypracowanie było wydawałoby się proste- artykuł nt. swojej pracy w zagranicznym przedsiębiorstwie. trzeba było zawrzeć, co było interesujące, co zaskakujące, czego brakowało... Niestety nie miałem dziś weny twórczej, pewnie mam tam mase błedów związaną z przyimkami, rodzajnikami itd...

Wyniki już w piątek!
No to Ci gratuluje !!!!
Szczęściarz z Ciebie ;-) ja zdawałam B1 w lutym, to na ustnym byłam podłamana tematem.
Ja dziś w południe pisemny B2, a po 15stej ustny.
Mam więc jeszcze chwile, by posłuchać, poczytać i powtórzyć opracowania.
Ale i tak mam po raz pierwszy prawdziwego stracha.
Widziałm przykładowe testy B2 i wiem, że compréhension écrite ma 2 długie teksty, gdzie vocabulaire jest rozbudowany.
Było tam sporo słów, których nie znałam. Do tego jest oczywiście masa pytań, nieoczywistych,które wynikają z zastanowienia i zrozumienia tekstu.
No cóż on verra, muszę być dobrej myśli.

Pozdrawiam serdecznie
Ola

PS
Kinia jak wspominasz Delf B2 ?
Jak to możliwe, że wyniki będą tak szybko ???? zawsze były po 2 tygodniach.
Zdawałem w Olsztynie, tu do egzaminu podchodziło tylko 5 osob. Więc chyba dlatego. Także jutro telefon do centrum i mam nadzieje na wynik koło 70%.
Zdawałaś B1 w lutym i już teraz zdajesz B2? Musisz być zdolna :) Słyszałem ze to jest wielka przepaść między B1 i B2. Rozmawiałem z babką z centrum i powiedziała, że w zeszłym roku 80% zdających oblało!

No i trzymam kciuki :-)
Hej:) Ja rowniez dzis zdawalam. Na pierwsze uderzenie zdolowalo mnie 1. sluchanie, ale pozniej juz bylo tylko lepiej. Mam powazne watpliwosci co do czesci ustnej - nie oddalam tej kartki, ktora dano mi przy wejsciu, gdzie trzeba bylo wpisac kod, dane itd. ten sam wzór, ktory otrzymywalismy przy reszcie czesci. Orientujecie sie, czy komisja oceniajac miala tam dane i sama wpisala? Zglupialam :-)
Witam ;-)
Na ten B2 zdecywowała sie podejść teraz, bo byłam w maju na próbnym i mi w miarę dobrze poszedł ;-)
Jeśli chodzi o wczoraj to ogólnie jestem zadowolona. Zdawało 9 osbób.

Odsłuchy tak sobie,1wsze nagranie było puszczone tylko raz i nie do końca wszystko zrozumiałam, było trochę za głośno nastawione trudno.
Jak zajarzyłam, że drugiego odsłuchu nie będzie to wykazałam się twórczością własną ;-) najwyżej będzie żle, a może nie ?

Co do compréhension écrite były 2 teksty.
Jeden o 100latkach, których jest w Europie i w Francji coraz więcej, a drugi o dziennikarzach prasowych, którzy nie maja łatwiej pracy w obecnej dobie internetu, blogów, forum itd.

Production écrite :
Vous habitez dans une petite ville française dont l'unique bibliothèque va déménager dans la grande ville voisine.
Vous êtes nombreux à regretter cette décision. Vous vous portez volontaire pour écrire une lettre de protestation au maire au nom de vos concitoyens. Vous rappelez les atouts de cette bibliothèque et vous exposez le préjudice que subiraient les différents cathégoriesde lecteurs.

Production orale: papa - le travail à temps plein.
Wyniki mam za 2 tygodnie, zobaczymy

Pozdrawiam
Ola
Hej wam. Ja zdawałem w Krakowie 16 czerwca poziom A1 i muszę stwierdzić, że był naprawdę naprawdę prosty, ale nie chce też zapeszyć przed wynikami :)) Chciałem się właśnie zapytać, czy jest jakiś termin wyników ? czy to zalezy od tego, dzie się zdaję lub ile osób zdaje ? czekam na odpowiedź. Pozdrawiam.
Wygląda na to, że tak. Ale standardowo wyniki są po 2 tygodniach- tak miałem w zeszłym roku zdając A2, ten rok w Olsztynie jakoś wyjątkowo szybko :)
Już znam swoje wyniki B1- 71%, co szczerze mówiąc nie za bardzo mnie zadowala. Kompletnie zjechałem słuchanie i wypracowanie :/ Na szczęscie ustny i teksty poszły mi bardzo dobrze...
No i poległam :( merde !
W Trójmieście toż to istna porażka :
- A2 nie zdała 1 os. z 18
- B1 nie zdało 8 os. na 28
- B2 nie zdało 6 os. na 14
- C1 nie zdał 1 os. na 3

Ale co tam bynajmniej mnie to zmotywowało !

Poległam na odsłuchach 6/25 i na zrozumieniu tekstu 5/25.
Troche mnie to dziwi, bo te 2 teksty dobrze zrozumiałam, widocznie pytania były jakieś zakręcone....

Tant pis ! j'ai envie d'acheter un livre et je preparerai bien pour la prochaine fois.
Na Delf blanc poszło mi dobrze, ale były tylko 2 części - production oral i production écrite i te dwie cześci zdałam w miare.
Jednym słowem au boulot !

Na razie
Ola

PS
dzis tylko pozostało mi kupić flaszke francuskiego wina i sie upic ;-)))))
OJ! nie spodziewalam sie NIGDY takiej smutnej wiadomosci od Ciebie:( Do brze ze ja juz mam B2 za soba bo nie wiem czy bym sie zdecydowala, ale pomysl z kupnem ksizki jest calkiem dobry... sa tam wskazowki na co uwazac i jak rowiazywac (w reussie le delf...) =D Mes salutations:)
Witaj Kinia
Dzieki za pocieszenie. Juz się otrzasnęłam, dziwne, bo miałam inne odczucie.
Za to teraz tak sie nauczę, że im szczęki odpadną ;-))))

Miłego Weekendu
Ola
No w to ze im teraz szczeki odpadna nie watpie! beda jeszcze tego zalowli:P hehe:) Pozdrawiam:)
a ja własnie z odrobina szczescia zdałem B2 w gdansku:-) po 2,5 roku nauki od podstaw:D
Gratuluje bardzo serdecznie !
zwłaszcza, że zdało 8 osób z 14 ;-)
Ja pójde sobie zobaczyc co nakopałam przy comprehénsion écrite, choc nie wiem czy mi pokażą. Pytania musiały byc bardzo podchwytliwe, bo przecież treść obu artykułów pamiętam do dziś (ten o stulatkach i ten o redaktorach w gazetach)

pozdrawiam
Ola
droga Olu, zdarzyło się coś złego, pewna intrygantka doprowadziła do absolutnego bana infa
http://www.wloski.ang.pl/od_administratora_31184.html
Pozdrawiam serdecznie wiki
Ja zdawałam 20 i 21 czerwca C1 w Poznaniu. Dzwoniłam dzisiaj do Domu Bretanii. No i zdałam, ale generalnie to porażka. 66 pkt czy coś koło tego, z emocji wyleciało mi to z głowy. Nie wiem jak to się stało, ale zawaliłam wypracowanie, co u mnie nie zdarza się za często, prawdopodobnie to spieprzyłam synthese, bo drugie zadanie było w miarę proste. No masakra po prostu, podejrzewam, że struktura była nie taka ( starałam się za wszelką cenę nie przekroczyć limitu słów a i tak chyba mi sie to nie udało), ale tego już się nie dowiem. Trudno, c'est la vie. Pocieszam się tym, że to nie tak, że nie umiem pisac synthese, bo przecież wiele razy b.dobrze mi to szło. Reszta w miarę, zdziwona jestem compr. ecrite, bo tekst był jakiś dziwny, ale widocznie udało mi się go oswoić ( 22 pkt). Wiem, że trochę przydługi ten post, ale to wynika z mojego rozgoryczenia.
Choć teraz ça va mieux, on m'a déjà reconfortée.
No to ładne kwiatki ;-)
pozdrawiam
Ola
Witaj Amili ;-)
Osobiście uważam, że 66 pkt za Dalf C1 to naprawde dobry wynik !!!
Biorąc pod uwagę, że trzeba poradzic sobie z analizą i streszczeniem tekstu to naprawde Cie podziwam !!!

jeszcze raz gratuluję
Jesteś wielka !
Ola
No dziękuję, naprawde poprawiłaś mi samopoczucie. Nie wiem czy zasłużyłam na aż takie pochwały, ale w każdym razie nie jestem juz tak zdołowana. Merci:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia