proszęęęęę ;(

Temat przeniesiony do archwium.
Możecie mi to przetumaczyć błagam
je me suis réveillee a sept heures. Je suis se laver. Aprés je me suis habilleé. Je suis descendue a la cuisine. J'ai prepare mon petit dejeuner gue j'ai mange avec apetit. Je suis sortie pour le cinéma. Je me suis rendue a l'arrét d'autobus au j'ai rencontre ma camarade. L'autobus est arrive et nous sommes monteé s dans l'autobus. Ensuite je suis monteè à tram. De 10 heures je suis restee a le cinéma. Aprés je suis arriveé l'ecole. Mes cours a fin à 2.50 heures du l'aprés-midi. Au 4.10 heures je suis revenue a la maison. J'ai mange le dejeuner. Je me suis amusee avec mon chien Nora. Aprés j'ai ecrireé le devoir. J'ai pris le diner et J'ai pris une douche. Au 10 heures le soir je suis alleè se coucher.
na polski czy poprawic bledy ?:D
na polski (:
Obudzilam sie o 7ej. Umylam sie a potem ubralam. Zeszlam na dol do kuchni. Przygotowalam sniadanie i zjadlam je z apetytem. Wyszlam do kina. Poszlam na przystanek autobusowy gdzie spotkalam kolezanke. Autobus przyjechal i do niego wsiadlysmy. Nastepnie wsiadlam do tramwaju. Od 10ej bylam w kinie. POtem przyszlam (!) do szkoly Moje lekcje skonczyly sie o 2.50 po poludniu. (czyli o 14.50:)O 4,10 wrocilam do domu. Zjadlam obiad. Pobawilam sie z moim psem Norą. Potem odrobilam lekcje (napisalam!). Zjadlam kolację i wzielam prysznic. o 10 wieczorem poszlam spać.

Tu jest torchę (nawet sporo błędów) są rówież połączenia wyrazowe, które zmieniają kontekst np. ecrire un devoir, a faire les devoirs - to pierwsze to napisac zadanie (pisemne) albo sprawdzian, a drugie to odrobic lekcje. Podobnie jak to poszlam/przyszlam do szkoly.
Pozdr.
a jak to napisać, w takim czasie, że kazdego dnia robię tak samo ; /
toute la journée je fais la même chose.
ou tous les jours je fais la même chose(plus tôt ça)
chodzi Ci o to ze codziennie wstajesz, myjesz sie, chodzisz do kina itp?
to w zwyklym terazniejszym: Tous les jours je me reveille, je me lave itd
tak o to mi chodzi , ale ja nie wiem jak to zrobić ; /
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia