Filologia romańska Wrocław vs. Poznań

Temat przeniesiony do archwium.
Co myślicie? Moze ktos zdawal i moze powiedziec cos o poziomie. Musze sie na ktoras zdecydowac poniewaz egzaminy sa w tym samym czasie. Bede wdzieczny za wszelkie informacje.

Amities
Przepraszam bardzo ze wbilo mi sie dwa razy...
cześć, w kwestiach merytorycznych ci nie pomogę, filologii tu (wrocław) nie studiowałam...ale sama mam przeświadczenie ze filologie w poznaniu są generalnie lepsze (nie wiem jak z romanską:-)) natomiast w kwestii studiowania bezapelacyjnie polecam wrocław...miasto kipiące życiem...raj studentów:-)) jest pięknie, ciekawie, dużo się dzieje, fajni ludzie....a filologia jest b. kameralna...także...(nie bezpodstawnie...wszyscy znajomi z poznania przyjezdzajacy tu sie dziwia...i mowią ze jest lepiej:-))wybór należy do ciebie...może znajdą się obrońcy poznania:-))...ja tu uprawiam patriotyzm lokalny...
p[ozdrowienia z wrocławia skąpanego słońcem mimo młodej godziny...
ania
Hej a czy na UAm-ie i Na UWr moge skladac na romanistyke albo italianistke tylko z rozszerzonym pisemnym angielskim a ustnym na podstawie?
Bardzo proszę was o pomoc
z tego co czytałem na stronach UAM i UWR to na romanistykę przeliczają punkty z matury z francuskiego (czyli obowiązkowo musisz zdawać maturę z franca), a na italianistyce chyba z obojętnie jakiego języka obcego... ale nie wiem dokładnie, poczytaj na stronach UAM i UWR :)
kurcze,a to znajde przy informacjach o rekrutacji, bo dzis tam zagladalam ale nie widzialam :( A na UWr nie ma italianistyki, prawda?
Temat przeniesiony do archwium.