SZKOŁY W PARYŻU!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!!!!!!
Chciał bym zacząć naukę języka w paryzu..niestety moje doświadczenie z francuskim jest znikome.. dlatego szukam dobrej szkoły gdzie zajęcia prowadzone są w języku polskim ..interesują mnie kursy długo terminowe..proszę o informacje
hej
hmm chcesz znalesc szkole, w paryzu, w ktorej nauczysz sie francuskiego, ale zajecia maja byc po polsku? hmmm to jakiego jezyka chesz sie uczyc polskiego czy francuskiego?:P
a tak na serio... to chyba tylko jakies kursy po pol sa organizowane w kosciele polskim na concorde...
też bym tak chciał się uczyc we Francji ale nie znam jeszcze na tyle języka by się nim biegle posługiwac. Jest jakaś szkoła dla polaków w Paryżu ale to chyba takie liceum uzupełniające co sa raz w tygodniu zajęcia. Nawet nie ma co sie fatygowac.
Bedac ostatnio w Payzu chodzilem przez tydzien na kurs do szkoly jezykowej Accord przy 14 Boulevard Poissonniere. http://www.french-paris.com

Zajecia niezaleznie od poziomu zaawansowania sluchaczy prowadzone sa w jez. francuskim. Jest to na poczatku pewien problem, ale jesli sie nie zniechecisz to bardzo szybko nauczysz sie duzo rozumiec.... Zaleta jest tez to ze mozna sobie dosc elastycznie wybierac intensywnosc nauki i koncentrowac sie na tym co nas najbardziej interesuje: mowienie, pisanie, gramatyka itp. Wszystkie informacje znajdziesz tu: http://www.french-paris.com
Chcecie sie nauczyc francuskiego, chodzac do polskiej szkoly?! Szkoly polskie sa dla tych naszych rodakow, ktorzy chca, aby za granica ich dzieci uczyly sie po polsku literatury polskiej, geografii i historii Polski oraz samego jezyka.
Wiadomo, ze nie o to Wam chodzi...
Najlepszą metodą nauki jezyka w obcym kraju jest nieprzechodzenie przez posrednictwo jezyka ojczystego! Zajecia z francuskiego po francusku, a najlepiej do tego jeszcze kontakt z innymi uczniami tylko w tym jezyku. Na poczatku trudne, ale rezultatami bedziecie zachwyceni!
hmm chcialabym aby moje dziecko, w przyszlosci, uczylo sie polskiego i chodzilo na zajecia dodatkowe z literatury i historii polski, bo poziom nauczania w szkolach fr jest katastrofalny:/ oni nieczytaja i nieznaja zadnej literatury i histori poza swoja wlasna, francuska :( mysle ze to troche ogranicza myslenie...i te wolne srody ekhm ekhm
wracajac do tematu ja chodzilam do szkoly prowadzonej przez polakow IFEC, ale zajecia prowadzili francuzi, sa tam tez zajecia z polskiego,jakby ktos szukal:P ale juz gdzies o tym wszystkim pisalam w jakims poscie...
pozdrawiam
Hej,
dobra szkola dla obcofrajowco jest takze w paryzu 19 stym 7, rue Duvergier
M° Riquet ou Crimée

Podaje ci strone tej szkoly, jest takze w wersji angielskiej
www.campuslangues.com

Ceny sa naprawde przystepne,
Powodzenia
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»