POLACY WE FRANCJI

Temat przeniesiony do archwium.
691-720 z 1107
Witam ja mieszkam juz kilka lat w douai jezeli sa jacys polacy w okolicach to dajcie znac;)
Szukam kontaktu z Polakami mieszkającymi we Francji i gotowymi odpowiedzieć na kilka pytań zwązanych z życiem za ganicą.
:D
Pozdrawiam :)
Laurka132 napisalam na priv
Witam ,szukam polakow z Colmar iokolic -odezwijcie sie .Moj [email]
Cytat: Ewa59
Czesc ! Mieszkam od niedawna W Bordeaux i chetnie nawiaze nowe znajomosci,wypic kawke czy po poprostu pogadac oprocz mojego francuza nie mam tutaj bratniej duszy a jezyka jeszcze nie opanowalam pozdrawiam wszystkich rodakow :)) moj mail [email]
Ewa, pisałam do Ciebie na emaila ale nie mam zadnej odpowiedzi, pozdrawiam
Hej, mieszkam w Bourg en Bresse (01), czy są chętni z okolic, żeby nawiązać kontakt? Po tygodniu obcowania z francuskim, chętnie porozmawiałabym po polsku ;) Pozdrawiam!
Cytat: sylvie6
Hej, mieszkam w Bourg en Bresse (01), czy są chętni z okolic, żeby nawiązać kontakt? Po tygodniu obcowania z francuskim, chętnie porozmawiałabym po polsku ;) Pozdrawiam!
Witam miło by było nawiazac znajomość mieszkam z rodziną ruoms 07 ardeche podaje poczte [email] pozdrawiam Ewa
klaufi, Dziendobry mieszkamy w okolicach Chartres od trzynastu lat. mamy dwoje dzieci i z przyjemnoscia nawiazemy konktakt z wami. adforp97.
Cytat: dominika_k9
cześć, mieszkam i pracuję od maja we Francji niedaleko Belfort, strasznie mi sie nudzi w weekendy, jakby jakis rodak mieszkał niedaleko to niech da znac , chętnie gdzies wyjdę pogadac itp:) pozdrawiam
Dominika

No co ty... :)
Cytat: adeorp97
klaufi, Dziendobry mieszkamy w okolicach Chartres od trzynastu lat. mamy dwoje dzieci i z przyjemnoscia nawiazemy konktakt z wami. adforp97.

Witammiło by było się poznać w jakim wieku jesteście i w jakim miescie pozdrawiam jesli mozna prosic o email
Mieszkam w Paryżu mam 20 lat, chętnie kogoś zapoznan i zaprosze na kawke lub piwo. Nr kom [tel]tylko dla osób poważnych bez żartów proszę
Poznam polakow z Annecy ( 74 ) i okolic
Witam ! Od prawie dwoch lat mieszkam w Riom okolice Clermont Ferrand i niestety nie moge znależć pracy. Mam 24 lata. Mogę zająć się domem dziećmi, gotowanie , sprzątanie. prasowanie itp. Na dłużej lub na kilka miesięcy. Bardzo proszę o pomoc. Mój email [email]
Witam
Poszukuje osob znajacych jezyk francuski (dobrze) i mieszkajacych w poludniowej Francji (Cannes, Nice itp). Od kilku lat prowadze "biznes" w UK i zamierzam rozpoczac dzialalnosc gospodarcza we Francji, poszukuje osob chetnych do nawiazania wspolpracy jako manager lub wspolnik. Po wiecej informacji prosze o kontakt - tylko powazne osoby - z dobrym francuskim.
Dziekuje
Witam wszystkich, mam 23 i poszukuję pracy w okolicach Lyon. Moja dziewczyna jest na drugim roku studiów i ma wyjazd w czerwcu na rok do miejscowości Cluny tj, nie daleko Lyon. Bardzo bym chciał z nią wyjechać i poszukuję pracy w tych okolicach. Interesuje mnie każdy rodzaj pracy byle by się utrzymać z wypłaty. Znam francuski, angielski, niemiecki (wszystkie na poziomie początkującym), ogólnie to skończyłem Technikum Ekonomiczne, jestem z zawodu ,,Technik Ekonomista". Posiadam prawo jazdy kat.B,C (świadectwo kwalifikacji zawodowej - przewóz rzeczy). Pracowałem w różnych fabrykach na halach produkcyjnych, jako kurier, kierowca oraz od dwóch lat jako dekarz. Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu pracy:) Mój numer tel 6[tel].
Witam chciałabym poznać polaków mieszkam z męzem i synem ruoms niedaleko aubenas jeśli ktoś jest chętny na znaiomość proszę napisać
Witam wszystkich, mam 23 i poszukuję pracy w okolicach Lyon. Moja dziewczyna jest na drugim roku studiów i ma wyjazd w czerwcu na rok do miejscowości Cluny tj, nie daleko Lyon. Bardzo bym chciał z nią wyjechać i poszukuję pracy w tych okolicach. Interesuje mnie każdy rodzaj pracy byle by się utrzymać z wypłaty. Znam francuski, angielski, niemiecki (wszystkie na poziomie początkującym), ogólnie to skończyłem Technikum Ekonomiczne, jestem z zawodu ,,Technik Ekonomista". Posiadam prawo jazdy kat.B,C (świadectwo kwalifikacji zawodowej - przewóz rzeczy). Pracowałem w różnych fabrykach na halach produkcyjnych, jako kurier, kierowca oraz od dwóch lat jako dekarz. Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu pracy:) Mój numer tel 6[tel].
Witam serdecznie mieszkam w okolicy Clermont Ferrand szukam osoby która udzieli korepetycji z języka Francuskiego. Chciałbym się nauczyć rozmawiać w stopniu komunikatywnym , więc nie szukam profesjonalisty tylko normalnej osoby która dobrze mówi po Francusku. Pozdrawiam
Witam serdecznie mieszkam w okolicy Clermont Ferrand szukam osoby która udzieli korepetycji z języka Francuskiego. Chciałbym się nauczyć rozmawiać w stopniu komunikatywnym , więc nie szukam profesjonalisty tylko normalnej osoby która dobrze mówi po Francusku. Pozdrawiam mój mail [email]
Witam.
Szukam osób które pomogłyby w przeniesieniu się do Francji.Wraz z dziewczyną chcemy tam zamieszkać.Potrzebuję życzliwych ludzi którzy pomogą znaleźć mieszkanie, udzielą cennych informacji i w pierwszym okresie będą pomagali w nowej rzeczywistości.Mam 26 lat dziewczyna 24. Ona zna francuski, ja nie(znam dobrze angielski) i teraz rozpoczynam intensywny kurs francuskiego w szkole. Jeśli ktoś miałby ochotę pomóc będziemy zobowiązani. Podaję maila [email]
witam , mam 23 lata mieszkam juz pol roku w poitiers, poszukuje rodakow z ktorymi moglbym sie spotykac w wolnych chwilach:) moj e-mail [email] pozdrawiam
czy jest ktos z Toulonu
Nio witam wszystkich czy jest ktos z toulonu?
Siema wszystkim :) Mam 24 czy jest ktos z Nicei Cannes ? Bo nudno tu samemu :) a chętnie poznam kogos :) najelpiej miłość ;) Zapraszam do odezwu :)
Poszukuje osobe znajaca jezyk francuski, aby pomogla mi w Urzedzie Pracy w Toulon.
Siema,też mam 24 i jestem z cannes, siedze w domu i zamulam , chętnie kogoś tu poznam :D kontakt do mnie: [email]
Ja tez mieszkam w toulon,jestes tu od dawna?
witam wszystkich jestem z toulon jestem tu od miesiaca nie znam zbyt duzo osob z mila chcecia bym kogos poznala :) znam dosyc dobrze francuski w niektorych sprawach moge pomoc pozdrawiam [email]
Temat przeniesiony do archwium.
691-720 z 1107

»

Pomoc językowa