Bardzo proszę o przetłumaczenie tego tekstu na język francuski :)
Witajcie przyjaciele!
Mam na imię Agnieszka i pochodzę z polski. Spotkaliśmy się podczas mojej pierwszej wędrówki w górach.Mam nadzieję,że o mnie nie zapomnieliście.Ja z pewnoscią długo będę wspominać chwile spędzone razem z Wami.Była to najprzyjemniejsza wycieczka w moim życiu.
Niestety musiałam sie z Wami rozstać po zaledwie 2 tygodniach.Bardzo jestem ciekawa Waszego dalszego pobytu w Poslce i jakie miejsca wtedy zwiedziliście.Bardzo żałuję,że nie mogłam Wam wtedy towarzyszyć.
Mam dla Was propozycję. Co byście powiedzieli na wspólną wyprawę w przyszłości?Zapraszam Was na wycieczkę do Krakowa w najbliższe wakacje.Dla mnie to najwygodniejszy termin,gdyż mam wtedy najwięcej wolnego czasu.
Gorąco zachecam Was do wziecia udziału w tej wyprawie. Nie jest łatwo wytłumaczyć wyjątkowość Krakowa tym, którzy jeszcze nie widzieli tego miasta. Ta wyjątkowość wiąże się przede wszystkim z niepowtarzalnym w skali całego kraju dziedzictwem kulturowym ucieleśnionym w jego murach.Warto zwiedzić Wawel, Smoczą Jamę, Kościół Mariacki, Sukiennice, Kazimierz.Zaletą teo miasta jest też to,ze wszędzie łatwo dojść piechotą.
Z niecierpliwością czekam na Waszą odpowiedź.
Pozdrawiam, Agnieszka!
Bardzo Was proszę o przetłumaczenie :)