Bardzo proszę o pomoc;)

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

No więc bardzo proszę o przetłumaczenie tych zdań... Potrzebuję to na jutro, więc byłam bym baaardzo wdzięczna za pomoc:)

Mój weekend majowy spędziłam głównie w Bydgoszczy. Starałam się jak najbardziej zrelaksować. Pogoda była ładna, więc któregoś dnia pojechałam z bratem nad jezioro. Świeciło słońce, więc starałam się trochę opalić. Poza tym chodziliśmy razem po lesie i zajmowaliśmy się naszym kuzynem.
W pozostałe dni spałam do późna i obijałam się. Dużo czasu spędzałam z przyjaciółmi. Chodziliśmy na spacery i do kina. Wieczorami niestety uczyłam się z matematyki i chemii. Właśnie tak minął mi weekend majowy.

Tekst nie jest zbyt ambitny...
Z góry dziękuję za pomoc:)
Mój weekend majowy spędziłam głównie w Bydgoszczy. Starałam się jak najbardziej zrelaksować. Pogoda była ładna, więc któregoś dnia pojechałam z bratem nad jezioro. Świeciło słońce, więc starałam się trochę opalić. Poza tym chodziliśmy razem po lesie i zajmowaliśmy się naszym kuzynem.
W pozostałe dni spałam do późna i obijałam się. Dużo czasu spędzałam z przyjaciółmi. Chodziliśmy na spacery i do kina. Wieczorami niestety uczyłam się z matematyki i chemii. Właśnie tak minął mi weekend majowy.

Mon grand weekend de mai j'ai passé en général à Bydgoszcz. Je tentais de me rélaxer le plus possible. Le temps était beau, alors un jour je suis allée avec mon frère au bord du lac. Le soleil brillait, alors j'essayais de me bronzer un peu. En outre, on se promenait ensemble dans la forêt et on s'occupait de notre cousin.
Pendant les autres jours, j'ai dormi longtemps et je ne faisais rien. J'ai passé beaucoup de temps avec mes amis. On allait se promener et au cinéma. Les soirs, malheureusement j'apprenais les mathematiques et la chimie. Voilà comment j'ai passé mon weekend de mai.