Pomoc pilna! dla maturzysty ;)

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam jestem tegorocznym maturzystą, niezdającym francuskiego jednak moja kochana pani profesor tego nie rozumie... Musze napisać list. Zaznaczam jednak, że jest to tylko część zadania resztę robię sam ale po prostu nie dam rady już! Jeśli ktoś może pisał coś podobnego błagam o przesłanie tutaj albo na maila [email] BARDZO BARDZO PROSZĘ!

W liście do kolgi z Francji dzielisz się informacjami z weekendu, który spędziłeś poza miejscem twojego zamieszkania.
-poinformuj gdzie i kiedy wyjechałeś
-napisz kto Ci towarzyszył i jakimi środkami transportu podrózowaliście,
-opisz jak spędziliście czas i jaka była pogoda,
-zapytaj kolegę jak sobie radzi w szkole i jak mu poszedł egzamin na prawo jazdy.
LIST OKOŁO 120-150 słów :)
Salut Gerard

J’ai passe le dernier weekend a la montagne. C’etait magniphique. J’y ai sejourne avec mon amie. Au debut. Nous avons pris le train mais ce train est alle a Cracovie.A cracovie, un voleur m'avole mon portefueille, et mon amie a perdu le sien... Quand l’argent nous a manqué, nous avons decide de faire de l’auto-stop. Mon amie avait peur mais je l’a rassure. Quand nous sommes venus a Zakopane, nous etions encorcelles. Nous faisons a la randonnee et nous faisons du velo parce qu’il faisait du soleil. Le soir, nous avons danse a la discotheque. Et toi Comment tu as passé le dernier weekend ? Comment debrouille-tu a l’ecole ? Tu as passé ton examen le permis de conduire ?

Bien a toi
XYZ
m'a vole
Ojej dziękuję bardzo :) Nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi, bardzo jestem Ci wdzięczny, mogę się odwdzięczyć w angielskim, historii, biologii (jak coś pisz na maila :) ) :) to chyba moje najmocniejsze strony ;) Jeszcze raz bardzo dziękuje i pozdrawiam! :)

« 

Kultura i obyczaje

»

Pomoc językowa - tłumaczenia