opis rodziny po francusku

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Hej! Mam problem! Mam do przetłumaczenia na j.francuski opis rodziny! A ja kompletnie nie umiem francuza! Tekst podobno prosty. Bardzo proszę o pomoc.
O to i ten tekst:

Na zdjęciu jest moja rodzina. Moja mama, tata, siostra, brat i ja. Pierwsza na lewo jest moja mama.Nazywa się Aga i ma 40lat. Obok niej jest mój tata. Nazywa się Olek i ma 42 lata. W środku jestem ja. Obok mnie jest moja siostra- Asia, która ma 17 lat. Obok niej jest mój braciszek. Nazywa się Edi i ma 5 miesięcy. Mam też pięknego pieska, którego nie ma na zdjęciu.

Jakby gtoś wiedział to dzięki! Bardzo mi pomożecie! =P
Sur l'image il y a ma famille. Ma mère, ma soeur, mon père, mon frère et moi.
La premiere personne à gauche il y a ma mère. Elle s'appelle Aga et elle a 40 ans. à côté de la il y a mon père. Il s'appelle Olek et il a 42 ans. Au centre c'est moi. à côté de moi il y a ma soeur qu'elle s'appelle Asia. Elle a 17 ans. à côté de la il y a mon frère qu'il s'appelle Edi. Il a 17 mois. J'ai un beau chien aussi, mais il n'est pas sur la photo.

Jesli gdzieś popełniłam błąd to proszę mnie poprwaić - chciałam dobrze ;)
Oh! Wielkie dzięki! Uratowałaś mi życie! =P
Wydaje mi się, że powinno być :la premiere personne à gauche c'est ma mère,............à côte d'elle c'est mon père...........à côte de moi c'est ma soeur...... itd
Właśnie miałam tę samą wątpliwość... Ktoś wie jak to ma być? Il y a czy c'est?
na 100% powinno być c'est
Ja mam większy problem ponieważ francuskiego uczę się od niedawna i muszę wykonać pracę która polega na opisaniu 6 członków mojej rodziny włącznie ze mną . Kompletnie nie wiem jak do tego się zabrać . Boję się że będe zagrożona z francuskiego .. Bardzo was proszę o napisanie mi krótkiej pracy będę naprawde bardzo wdzięczna wystarczy napisać tylko o mnie dalej jakoś może sobie poradzę :)

dodam że masz 16 lat lubię sport , grać na komputerze , cechy charakteru to mila spokojna zabawna i aparycje ; wysoka , ciemna blondynka , niebieskie oczy :)

chociaż to mi napiszcie błagam .

pozdrawiam Ola :):*
Moi, je m'appelle ... J'ai 16 (seize) ans. J'aime le sport et jouer sur l'ordinateur. Je suis sympa, calme et amusante. Je suis (une fille) grande. J'ai des cheveux blond foncés. Mes yeux sont bleu.
Chciałam, żeby było prosto. Może tak być? :)
Sur l'image il y a ma famille. Ma mère, ma soeur, mon père, mon frère et moi.
La première personne à gauche, c'est ma mère. Elle s'appelle Aga et elle a 40 ans. A côté d'elle, il y a mon père. Il s'appelle Olek et il a 42 ans. Au centre, c'est moi.(/Moi je suis au centre.) A côté de moi c'est ma soeur qui s'appelle Asia. Elle a 17 ans. A côté d'elle, il y a mon petit frère qui s'appelle Edi. Il a 17 mois. J'ai aussi un beau chien, mais il n'est pas sur la photo.

dodałam kilka małych poprawek :)
Cześć ! Uczę się Francuskiego od września wiec, nie wiem za dużo ; ) jednak jak ktoś mógłby mi pomóc w moich wypocinach byłbym wdzięczny : )
a) Poprawić b) Wzbogacić bo trochę tego mało, można dodać wszelakie cechy zewnętrze !

Bonjour
Moi, je m’appelle Michał Marczewski et j’ai seize ans, J’ habite a Świdnica. je suis grand et blond.J’ habite a Świdnica. J’aime le sport et joue de la guitare. Je suis sympa, calm et amusante.

J’ai un frere, Marek il a vingt-deux ans et il etudie Tourisme et loisirs, Il est grand et aime jouer au volley-ball.

Mon Pere Grzegorz est ouvrier il a quarante ans

Mom mere Ewa Il Travaille dans un employe
hej !!
Mam wielki problem musze opisc po francusku moją rodzine potrzebuje to na jutroo:((
dodam ze moja mama jest pielęgniarka ma na imie Mariola tata górnikiem ma na imie leszek a siostra Basia studiuje i pracuje jednoczesnie .Ja mam 17 lati mam na imię Ewelina uczę się zawodu fryzjer .Lubie imprezy tance i spotkania z przyjaciółmi.
Jesli ktoś by bbył wstanie mi pomóc byłabym Bardzo wdzięczna...:((( Prosze o pomoc
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka