Krótkie opowiadanie o wakacjach

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam! Mam prośbę do forumowiczów, jako że jestem kompletna "noga" z francuskiego, a mam zadanie domowe- zgłaszam się do Was po pomoc.
Otóż, pracą jest krótkie opowiadanie w języku francuskim, napisane z użyciem prostego słownictwa, które ma zawierać informacje: Gdzie byłem na wakacjach (morze, góry, jezioro, kraj, miasto), kiedy byłem- data zapisana słownie w opowiadaniu, z kim byłem, co robiłem (np. grałem w siatkę, opalałem się) i krótkie zdanie podsumowujące, że bawiłem się dobrze.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Rafał :)
hmm a moze zapisz chociaz najpierw po polsku jak to ma byc??
nikt raczej nie wymysli calej historyjki po polsku a na dodatek przetlumaczy na francuski.
Wakacje spędziłem razem z rodziną w Juracie.Jurata jest miastem nad polskim morzem.Byłem tam 2 tygodnie od 20 lipca.Grałem w siatkówkę i opalałem się.Poznałem wielu nowych przyjaciół.Pogoda była ładna i bawiłem się bardzo dobrze.

Coś w ten deseń, może być trochę zmienione.
PS. sorry, że nie nadmieniłem tego w 1 poście, ale jestem dzisiaj wyjątkowo zakręcony
>Wakacje spędziłem razem z rodziną w Juracie.Jurata jest miastem nad
>polskim morzem.Byłem tam 2 tygodnie od 20 lipca.Grałem w siatkówkę i
>opalałem się.Poznałem wielu nowych przyjaciół.Pogoda była ładna i
>bawiłem się bardzo dobrze.

j`ai passé mes vacances avec ma famille à Jurata. Jurata est une ville au bord de la mer polonaise. J`y étais pendant 2 semaines, depuis le 20 juillet. Je jouais au volleyball et je me bronzais. j`ai fait la connaissence avec plusieurs amis. Le temps était beau et je m`amusais trés bien.

ktos by jeszcze rzucil okiem??:P
Wygląda na to, że wszystko ok. :P
Wielkie dzięki! :))
j`ai fait connaissence avec plusieurs amis --> bez "la"+ avec
albo
j`ai fait la connaissence de plusieurs amis --> z "la" + de
connaissAnce
ok dzieki:)
thx za korektę :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa