Proszę o przetłumaczenie kilku zdań na francuski

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam czy mógłby mi ktoś przetłumaczyć na francuski następujące zdania?

1. Bardzo przepraszam za spóźnienie, autobus mi nie przyjechał.
2. Budzik mi nie zadzwonił i nie zdążyłam na tramwaj
3. Przepraszam bardzo, moja babcia zapomniała mnie obudzić.
4. To nie moja wina, był korek.
5. Samochód nie chciał rano zapalić.
6. Pomyliłam dni tygodnia i myślałam, że dziś jest niedziela.

I jeśli byłaby możliwość, by ktoś mi przetłumaczył na francuski tą historyjkę.

- Spotkali się pewnego dnia w parku. Ona siedziała na ławce i czytała książkę, on wyprowadzał psa, który zerwał się mu ze smyczy i podbiegł do niej. Wystraszona krzyknęła przeraźliwie i wskoczyła na ławkę. Pies okazał się być niegroźny. Ale on i tak w ramach przeprosin zaprosił ją na kawę. Tak się zaczęła miłość od pierwszego wejrzenia, która jednak nie mogła trwać długo. Wiadomość z Polski o chorobie bliskiej osoby osoby zmusiła ja do powrotu do kraju. Nie chciała go smucić. Dlatego wyjechała bez pożegnania, wiedząc, że już więcej go nie zobaczy.

Byłabym ogromnie wdzięczna, gdyby ktoś zechciał mi to do wtorku przetłumaczyć. To dla mnie bardzo ważne, ja niestety nie radzę sobie z francuskim w ogóle.
pomoże mi ktoś?
To bardzo pilne, proszę.
Mógłby mi ktoś pomóc? To dla mnie strasznie ważne.
1. Excusez-moi pour mon retard mais mon bus n'ai pas arrivé.
2. Mon réveil n'ai pas sonné et je n'ai pas arrivé à temps.
3. Excusez-moi, mais ma grand-mère a oublié moi réveiller.
4.Ce n'est pas de ma faute, il y avait un embouteillage.
5.La voiture n'a pas démarré ce matin.
6. J'ai confondu les jours de la semaine et j'ai pensé, que aujourd'hui c'est dimanche.

Chyba coś w tym stylu, z góry przepraszam za ewentualne błędy
:)
Czesc koleżanko, jesli jeszcze nie odpisałas sobie tych zdan przetłumaczonych przez ta dziewczyne to lepiej dla Ciebie, gdyż zrobiła ona tam troche błedów ortograficznych, poprawiłam je i mam dla Ciebie tych pare zdan, na teks musisz troche poczekac bo teraz jestem troszke zajeta. Pozdrawiam
1.Exusez- moi d'^etre en retard mais mon bus n'est pas arrivé
2.Mon réveil n'a pas sonné et j'ai raté mon tram
3.Pardonnez - moi mais ma grand - mère a oublié de me réveiller
4.C'est pas ma faute, il y avait des embouteillages
5.Ma voiture n'est pas arrivé à démarrer ce matin
6. J'ai confondu les jours de la semaine et j'ai pensé qu'aujourd'hui c'est dimanche.

Przy czym w pierwszym zdaniu ten daszek ma sie znajdowac nad e
Ils se sont rencontrés un jour au parc. Elle était assise sur le banc public et lisait un livre, lui, il se promenait avec son chien tenu en laisse et qui, après quelques instants, s'est libéré et s'est rendu vers elle. Elle était effrayée, elle a crié et a remonté sur le banc. Le chien n'était pas menaçant, mais lui, il a invité cette fille au café pour la pardonner. C'était l'amour d'un coup de foudre, qui ne pouvait pas pourtant durer longtemps. La nouvelle, arrivée de Pologne, de la maladie d'une proche personne l'a obligée de rentrer à son pays. Elle ne voulait pas lui faire du chagrin et c'est pourqoui elle est partie sans lui dire au revoi, en sachant qu'elle ne le revoit plus.

Oto tekścik, mam nadzieje ze to zadanie zostanie dobrze ocenione :), mam dla Ciebie propozycje, gdybyś chciala wziasc pare lekcji a jestes z Lublina to napisz do mnie pod adres : [email]
1. Excusez-moi pour mon retard mais mon bus n'ai pas arrivé.
>>Excusez-moi pour mon retard mais mon bus n'EST pas arrivé.
2. Mon réveil n'ai pas sonné et je n'ai pas arrivé à temps.
>>Mon réveil n'A pas sonné et je NE SUIS pas arrivéE à temps.
3. Excusez-moi, mais ma grand-mère a oublié moi réveiller.
>>Excusez-moi, mais ma grand-mère a oublié DE ME réveiller.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie