Czasy przeszłe

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Bardzo proszę o pomoc w przetłumaczeniu paru zdań na j. francuski.

1)Wstaliśmy o siódmej, ubraliśmy się, moi rodzice wyszli do pracy, ja zostałem(łam) w domu.
2)Kiedy zobaczyłam tego chłopaka, zakołacham się. On był piękny, miał długie blond włosy i śpiewał jak anioł.
3)Ludzie na ulicy szli szybko, jakaś kobieta wsiadała do samochodu, słońce świeciło i było ciepło.
4)Kiedy miałem 10 lat, moi rodzice brali mnie do sklepu i kupowali cukierki. Uwielbiałem to.
5)Właśnie skończyłem moje zadanie. Moi rodzice dopiero co kupili nowy samochód.
IMIESŁOWY:
1)Kupując owoce zobaczyłam piękne jabłka. On miał wypadek(a eu un accident)wracając z pracy.
2)Widziałem ludzi pracujących na polu (dans le champ), oni uśmiechneli (ont souri)się do kobiety jadącej na rowerze.
3)Gdybym był(a) bogaty(a) kupił(a)bym duży dom,moi rodzice mieliby nowe auto ,my pojechalibyśmy na koniec świata(au bout du monde)

Jestem w kiepskiej sytuacji ponieważ francuskiego dopiero zaczynam sie uczyc,a potrzebuje poprawnego tłumaczenia tych zdań.
Z góry dzięki za pomoc.
Nous nous sommes levés à 7 heures, nous nous sommes habillés, mes parents sont partis au travail et moi je suis resté(e) à la maison

Quand j'ai vu ce garçon, je suis tombée amoureuse. Il était beau, il avait longs cheveux blonds et il chantait (comme un ange?)

Les gens dans la rue marchaient vite, une femme montait dans une voiture, le soleil brillait et il faisait chaud

Lorsque (quand) j'avais 10 ans mes parents m'ammenaient au magasin et ils m'achetaient des bonbons. Je l'adorais

je viens de finir mon devoir. Mes parents viennent d'acheter une nouvelle voiture
En achetant les fruits j'ai vu des belles pommes. Il a eu un accident en rentrant du travail
Si j'étais riche j'acheterais une grande maison, mes parents auraient une nouvelle voiture et nous partirions au bout du monde
dzięki wielkie :)

« 

Życie, praca, nauka

»

Brak wkładu własnego