POMOCY!! Wymarzone wakacje w czasie przyszłym

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam wszystkich serdecznie!!

Na pn muszę napisać list z francuskiego, w którym opiszę w czasie przyszłym, gdzie chciałabym pojechać na wakacje. Kompletnie nie wiem jak to napisać, francuski dla mnie to przypadek, no ale cóż teraz zrobić.. :(
Czy mógłby mi ktoś w tym pomóc? Może ktoś pisał coś podobnego? Z tłumaczy korzystać nie chcę, bo chyba nie za bardzo dobre są.. Proszę o pomoc, może być o byle jakim miejscu, byleby było ;) PROSZĘ
Napisz ten list po polsku to spróbuję Ci go przetłumaczyć.
Pierwszą część moich wymarzonych wakacji chciałabym spędzić razem z moją rodziną nad morzem.Chciałabym, aby była świetna pogoda i ciągle świeciło słońce. Pragnęłabym opalić się, zbierać muszelki i budować zamki z piasku oraz wiele zwiedzić i kupić pamiątki.
Drugiego miesiąca wakacji chciałabym wyjechać z moimi przyjaciółmi do Czech w góry i mieszkać w domku z pięknym widokiem. Codziennie chodzilibyśmy na wędrówki w góry. Wieczorami siedzielibyśmy przy kominku. Byłoby pięknie. Po powrocie spędzałabym czas z rodziną i przyjaciółmi. Chodzilibyśmy na basen, do kina, na kręgle i wycieczki rowerowe. Myślę, że moje wakacje byłyby udane. Przez te dwa miesiące ani razu nie nudziłabym się.

Można coś w tym pozmieniać, bo to takie wymyślone na szybko ;) Tylko jeszcze nie wiem jaki tam wstęp napisać, ale pewnie coś standardowego, dziekuję za ostatni list etc. Z góry baaardzo dziękuje za pomoc ;)
La premiere partie de mes vacances je voudrais passer ensemble avec ma famille au bord de la mer. Le temps faisait beau et il y aura beaucoup de soleil. Je voudrais me bronzer,ramasserdes coquillages, batir des chateaux du sable, visiter beaucoup de places et acheter des souvenirs. Le deuxieume mois de mes vances je voudrais partir avec mes amis en Republique tcheque et habiter dans une maison avec la belle vue. Nous irons aux randonnees pedestres chaque jour. Les soirs nous sejournerons a cote de la cheminee.Il sera beau. Apres mon retour je passerai mon temps avec ma famille et mes amis. Nous irons a la piscine, au cinema, au bowling et nous ferons une excursion au velo.Je pense que mes vacances serons tres agreable. Je ne m'ennuyerai pas par ces deux mois.

Dziękuję bardzo za Twój ostatni list, był bardzo miły - Merci beaucoup pour ton derniere lettre, il a ete tres gentil.

Z góry przerpaszam za błędy.
Kochana jesteś!! Strasznie Ci dziękuję za pomoc! ;)
a akcenty :(?
Temat przeniesiony do archwium.