Sprawdzić, ewentualnie sprawdzić! PILNE!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Zgłaszam się z ponowną prośbą o poprawienie mi tekstu z języka francuskiego. Tym razem wykazałam się własnym wkładem. Miałabym do Was ogromną prośbę byście mi pomogli... Bardzo liczę na Waszą pomoc. Oczywiście to na jutro mam mieć ;)

Na początek podaje tekst po polsku, by w razie czego nie było niedomówień:) Z góry bardzo dziękuję za pomoc!!

Polska to państwo położone w Europie Środkowej nad Morzem Bałtyckim. Na zachodzie graniczy ona z Niemcami; na południu z Czechami i Słowacją, z Ukrainą, Białorusią, Litwą na wschodzie i Rosją na północy. Natomiast poprzez granicę morską z Danią oraz Szwecją.
Polska pod względem powierzchni zajmuje 69. miejsce na świecie i dziewiąte w Europie. Pod względem zaludnienia zajmuje 33. miejsce na świecie. Kraj jest podzielony na 16 województw, które dzielą się na powiaty i gminy.
Polska położona jest w centrum Europy, w klimacie umiarkowanym, ciepłym przejściowym, między morskim a kontynentalnym. Średnie roczne temperatury powietrza wynoszą od 7 do 8,5*C, natomiast średnia roczna suma opadów to ok. 600mm.
Bardzo mi zależy byście mi to sprawdzili!..:(

Oto wersja po francusku...
Pologne ce états Il mis à l'Europe Centrale au-dessus la Mer Balte. Dans l'ouest elle avoisine avec les Allemagne, dans le sud avec les Tchèque et la Slovaquie, avec l'Ukraine, la Biélorussie, la Lithuanie dans l'est et la Russie dans le nord. Par contre à travers la limite marine avec le Danemark et la Suède.

Pologne sous vis-à-vis la surface soixantième neuvième occupe la place sur le monde et neuvième à l'Europe. Sous vis-à-vis le peuplement trentième occupe vous frottez la place sur le monde. Le pays est divisé sur seize voïvodats qui ils se divisent sur les arrondissements et les communs.

Pologne Il être mis a l'air sobre, chaud passager, entre marin, et continental. De la température moyen annuel les airs emportent a partir sept à huit et demi de les notes de Celsjusza, par contre moyenne annuel de le silure des chutes c'à le peu près six cents millimètres.
Polska to państwo położone w Europie Środkowej nad Morzem Bałtyckim.
La Pologne est un état d"Europe centrale près de la mer Baltique.

Na zachodzie graniczy ona z Niemcami; na południu z Czechami i Słowacją, z Ukrainą, Białorusią, Litwą na wschodzie i Rosją na północy.
A l'Ouest elle a une frontière commune avec l'Allemagne, au Sud avec la République Tchèque et la Slovaquie, à l'Est avec l'Ukraine, la Biélorussie et la Lithuanie et au Nord avec la Russie.

Natomiast poprzez granicę morską z Danią oraz Szwecją.
Par contre elle partage des eaux territoriales avec le Danemark et la Suède

Polska pod względem powierzchni zajmuje 69. miejsce na świecie i dziewiąte w Europie.
La surface de la Pologne occupe la soixante neuvième place dans le monde et la dixième en Europe.

Pod względem zaludnienia zajmuje 33. miejsce na świecie.
Quant à la population, elle occupe la trente troisième place dans le monde.

Kraj jest podzielony na 16 województw, które dzielą się na powiaty i gminy.
Le pays est divisé en seize voïvodies qui sont elles mêmes divisées en districts et qui sont eux mêmes divisés en communes.

Polska położona jest w centrum Europy, w klimacie umiarkowanym, ciepłym przejściowym, między morskim a kontynentalnym.
La pologne est située dans le centre de l'Europe avec un climat tempéré, chaud et entre océanique et continental.

Średnie roczne temperatury powietrza wynoszą od 7 do 8,5*C, natomiast średnia roczna suma opadów to ok. 600mm.
Les températures moyennes s'élèvent de sept à huit, cinq degrès (celsius), par contre les précipitations atteignent environ six cent millimètres.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie