Proszę o przetłumacenie tego tekstu. Jest mi on pilnie potrzebny na jutrzejszy francuski. Bardzo dziekuję za pomoc
Informacje we wspólczesnym świecie docierają do nas z bardzo wielu miejsc: książki telewizja, gazety, internet
Ja już rano gdy idę na przystanek zastrzymuję się koło kiosku i kupuję gazetę. Podczas gdy jadę autobusem do szkoły zdążę już ją calą przeczytać. Gdy wrócę już do domu, pierwsze co zagladam do internetu, portale informacyjne przygladam w pierwszej kolejności. Dzięki codziennemu czytaniu gazet oraz przegladaniu portali internetowych wiem dokładnie co sie na świecie dzieje, ale także w naszym kraju . Bardzo lubię czyta czytać, dlatego czytam bardzo dużo książek. Najbardziej lubię literaturę miedzywojenną, stała się ona moją ulubioną być może dlatego iż własnie dzięki niej mogę sie prznieść w straszny ale ciekawy świat -swiat obozowy- i zgłebiać swą wiedzę historyczną. Powinnam także wspomnieć o kelewizji, ale dla mnie jest ona zbędna, ponieważ nie mam czasu na jej ogladanie, a internet zastępuje mi ją godnie.
Istnieją różnego rodzaju sposoby na zdobycie informacji, moim ulubionym jest internet i chyba to się dlugo nie zmieni.
DZIEKUJE Z GORY Z POMOC!!