Mój dzień... Na zadanie z francuskiego mam napisać swój dzień normalny w dniu tygodnia, gdy chodzę do szkoły i jeden z weekendu... nie potrafię budować zdań, sprawia mi to wiele trudnosci...:(
Codziennie rano wstaję o 7. scielam łóżko i ide do łazienki. myję się. czeszę włosy, robię makijaż, myję zęby, ubieram się. spędzam tak 20 minut. potem idę na sniadanie do kuchni. o 7.30 wychodzę z domu i jadę autem do szkoły (odwożą mnie rodzice). w szkole jestem od 8 do 15(zazwyczaj mam 7 lekcji codziennie). po szkole spotykam się z moimi przyjaciółmi, idziemy na spacer albo na zakupy. o 16 wracam do domu autobusem lub z rodzicami ( jak skończą pracować). o 16.30 jestem już w domu i jem obiad, zrobiony przez babcię. po obiedzie myję naczynia i sprzątam w kuchni a potem odpoczywam. czytam książkę i słucham muzyki albo korzystam z komputera. potem uczę się 2 godziny. o 20 jem kolację i oglądam TV. Potem uczę się jeszcze albo czytam lekturę. o 21 kąpię się, scielam łóżko, sprzątam w pokoju. o 23 kładę się spać.
W sobotę wylęguję się do godziny 10. potem myję się i ubieram. jem niadanie i sprzątam w domu. pomagam gotować obiad. po obiedzie oglądam TV lub korzystam z komputera. Gram na gitarze i uczę brata grać na keybordzie. pomagam mu odrabiać zadania domowe. wieczorem razem z siostrą wychodzimy na miasto razem z przyjaciółmi. do domu wracam o 22. jestem zmęczona i biorę kąpiel i idę spać.