Opis dnia. Prosze pomóżcie

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Mój dzień... Na zadanie z francuskiego mam napisać swój dzień normalny w dniu tygodnia, gdy chodzę do szkoły i jeden z weekendu... nie potrafię budować zdań, sprawia mi to wiele trudnosci...:(

Codziennie rano wstaję o 7. scielam łóżko i ide do łazienki. myję się. czeszę włosy, robię makijaż, myję zęby, ubieram się. spędzam tak 20 minut. potem idę na sniadanie do kuchni. o 7.30 wychodzę z domu i jadę autem do szkoły (odwożą mnie rodzice). w szkole jestem od 8 do 15(zazwyczaj mam 7 lekcji codziennie). po szkole spotykam się z moimi przyjaciółmi, idziemy na spacer albo na zakupy. o 16 wracam do domu autobusem lub z rodzicami ( jak skończą pracować). o 16.30 jestem już w domu i jem obiad, zrobiony przez babcię. po obiedzie myję naczynia i sprzątam w kuchni a potem odpoczywam. czytam książkę i słucham muzyki albo korzystam z komputera. potem uczę się 2 godziny. o 20 jem kolację i oglądam TV. Potem uczę się jeszcze albo czytam lekturę. o 21 kąpię się, scielam łóżko, sprzątam w pokoju. o 23 kładę się spać.

W sobotę wylęguję się do godziny 10. potem myję się i ubieram. jem niadanie i sprzątam w domu. pomagam gotować obiad. po obiedzie oglądam TV lub korzystam z komputera. Gram na gitarze i uczę brata grać na keybordzie. pomagam mu odrabiać zadania domowe. wieczorem razem z siostrą wychodzimy na miasto razem z przyjaciółmi. do domu wracam o 22. jestem zmęczona i biorę kąpiel i idę spać.
No, jestes niepowazna. Trzeba sprobowac samemu, pozniej mozna poprawic, jesli chcesz sie cos nauczyc
Mon jour, comme mon devoir du français je dois écrire mon jour normal au jour de la semaine, quand je vais à l'école et un jour du week-end. Je ne sais pas construire des phrases, ça me fait tant de difficultés.
Tous les jours je me reveille à 7H00. Je fais le lit et je vais à la salle de bains. Je me lave, je fais le maquillage, je brosse les dents, je m’habille. Ca me prend environ 20 minutes. Après je vais à la cuisine pour prendre mon petit déjeuner. À 7H30 juste avant de sortir je lâche une caisse et ensuite je sors tranquillement, mes parents m’amènent à l’école en voiture. J’y suis de 8H à 15 ( d’habitude j’ai 7 heures de cours ). Après l’école je rencontre mes amies, nous allons nous promener ou faire les courses. Vers 16H00 je rentre chez moi en bus ou avec mes parents. A 16H30 je suis déjà à la maison et je déjeune, le déjeuner prepare ma grand-mère. Après avoir fini je fais la vaiselle et je range tout. Ensuite je me repose en lisant un livre et en écoutant de la musique ou je m’installe sur l’ordinateur. Puis j’apprends pendant 2 heures. A 20H00 je dîne et je regarde la télé. Après je fais encore mes devoirs ou je lis. A 21H00 je prends un bon bain, je prepare le lit, je range les trucs dans ma chambre et vers 23H00 je vais dodo.
dziękuję bardzo za pomoc.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia