Krótka notatka

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Czy ktoś bylby tak mily i napisal mi krotka notatkę (jakies 1[tel]słow)? Notatka ma byc o tym ze w moim domu spi kolega a ja wychodze z domu i zostawiam mu wiadomosc w ktorej umieszczam:

- gdzie jestem i dlaczego musiałam wyjść
- kiedy wróce
- moj rozklad domu (chodzi tutaj o zdanie typu: Kuchnia jest na dole obok salonu, gdybyś chciał coś zjeść; Łazienka jest obok mojego pokoju tylko uwazaj bo nie ma ciepłej wody)
- co bedziemy robić jak wróce

Byłabym bardzo wdzięczna za napisanie.
Pardon moi mais, J’ai du aller au trvail parce que mon patron a telephone. C’est tres important !
Je rentrerai le soir environ 8 heures.
Si tu veux manger quelque chose Tu vas a la cusine. Dans refrigateur est peu nourriture par example des fruits, des vegetables et une saucisse. Tu peux prendre le bain, l’eau sera chaud apres-midi.
La salle de bain est au premier etage, a cote de cuisine.

Quand Je rentrerai Nous regarderons la tele et Je preparai le diner. Ensuit Nous allerons a la disco ou au cinema.
Bonjour Pierre ,je suis absent pour le moment pour raison d'une urgence dans mon travaille mon patron a téléphoné.
C'est très important !
Je rentre le soir aux environs de 8 heures.
Si tu veux manger quelque chose tu t'es sers dans la cuisine.
Dans le réfrigérateur il y a la nourriture ,par exemple des fruits, des légumes et une saucisson.
Tu peux prendre ton bain, d'eau sera chaude cette après-midi.
La salle de bain ce trouve au premier étage, a côte de ta chambre.
A mon retour nous regarderons la télé et je préparai le diner.
Ensuit nous irions au cinéma ou à la discothèque .
Na przykład, taki oto tekst, przyjmując imię twojego kolegi jako Pierre, a twoje w podpisie, Emilie:

Pierre,

J'ai dû aller a' la bibliothèque et a' l'université( les cours).
Fais comme chez toi!
La cuisine est en bas, près de la salle de séjour. Sers-toi.
Je rentrerai vers 16 heures. Nous préparerons ensemble un bon déjeuner.
Et ensuite...C'est un secret!
A' bientôt!

Emilie

« 

Ogłoszenia

»

Życie, praca, nauka