Pilna pomoc. Kto pomoże ? :)

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam, muszę zaliczyć semestr z j. francuskiego, lecz nie umiem kilku rzeczy a w książce nie mogę tego dokładnie znaleźć więc chciałbym abyście mi pomogli :)
A oto czego muszę się nauczyć :

Zapytać:
1)Jak się ktoś nazywa.
2)O narodowość.
3)O wiek.
4)O zainteresowania.
5)O numer telefonu.
6)Gdzie mieszka
7)O kolor

"Podanie Narodowości" (nie wiem o co chodzi, ale tak mam napisane)

Opis osoby:
Ill/Elle s'apelle...
Il est + wygląd
Il aime...

-Zaimki wskazujące.
-Rodzaj żeński rzeczownika i przymiotnika.
-Zaimek dzierżawczy.
-Stopień wyższy przymiotnika.

Opowiedzieć o swoim mieszkaniu :

"Mieszkam w Warszawie w bloku na 2 piętrze, mam kuchnie, łazienkę, pokój gościnny i jadalnie"

Dziękuje za pomoc :)) Bardzo mi zależy na tym :)
Jestem pewna ze znajdziesz to w swojej ksiazce,tylko dobrze poszukaj:) To pewnie jest w poczatkowych lekcjach.
Jak juz znajdziesz to napisz to co zrozumialas a my poprawimy.
acha podanie narodowosci to nic innego jak powiedzeic np.jestem polka
Mozesz sobie pomoc slownikiem ,naprawde to nie bedzie trudne!sama zobaczysz
tego co bylo w ksiazce nie pisalem, napisalem tylko to czego nie znalazlem i prawdopodbobnie podawala nam to pani na lekcjach na ktorych musialo mnie nie byc wiec prosze teraz o wyjasnienie czesci tego co mi dala do nauczenia :)
hihihhi dziwna ta ksiazka do francuskiego w ktorej nie ma czesci o prezentacji osoby:)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie