proszę o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam,

nie mówię po francusku i nie uczylam się tego języka. Moja babcia dostala pismo z Francji i rodzina poprosiła mnie, abym gdzieś to przetłumaczyła. Jesli ktoś ma chwilkę i chciałby pomóc, z góry serdecznie dziękuję.

"Madame,

nous vous communiquons le montant imposable declare a la Direction generale des finances publiques au titre de votre retraite versee en 2009 par le regime general de la securite sociale.
Cette somme vous permettra de verifier ou modifier votre declaration de revnus pre-remplie.
Nous vous indiquons egalement le montant mensuel de la retraite qui vous est payee actuellement.

declaration fiscale-madame x
montant de votre retraite:
avantage de base
+majoration pour enfants
-cotisation assurance maladie

Ce montant pourra etre modifie selon l'evolution de la legislation.

Jeszcze raz z góry dziękuję, pozdrawiam
Aneta
myślę ze zamiesciłas to w zlym dziale albo tytuł twojego tematu nie przyciaga uwagi ... zaznacz ze chodzi o przetlumaczenie. na pewno wiele osob ci pomoze
Mniej wiecej

Droga Pani,

Podajemy do informacji wysokosc kwoty poddanej opodatkowaniu ktora zostala zadeklarowana w Glownej Dyrekcji Finansow Publicznych. Odnosi sie ona do wyplat emerytury za rok 2009 poprzez Glowny System(?) UBezpieczen Socialnych
Suma ta pozwoli Pani sprawdzic lub zmodyfikowac Panska deklaracje dochodowa .
Informujemy rowniez o wysokosci emerytury wyplacanej Pani miesiecznie.

deklaracja fiskalna Pani x
kwota Panskiej emerytury :
ulgi podstawowe
+dodatki na dzieci
-oplaty za ubezbiczenie chorych

Ta kwota moze ulec zmianie wedlug zmian ustawodawstwa
Bardzo dziękuję za okazaną pomoc, życzę miłego wieczoru.

Aneta