Proszę o szybką pomoc kogoś biegle władającym francuskim w przetłumaczeniu takiego tekstu:
Moja rodzina składa się z 5 osób: mojego taty, mamy, mnie i dwóch braci.
Tata nazywa się Roman, ma 42 lata i jest inżynierem. Lubi jeździć na rowerze i słuchać jazzu. Interesuje się filozofią. Jest najbardziej wymagającym i ambitnym człowiekiem w naszej rodzinie.
Mama nazywa się Marta, ma 41 lat, jest nauczycielem w przedszkolu. Jest spokojną i łagodną osobą, dlatego umie postępować z dziećmi. Lubi czytać książki i oglądać telewizję, chociaż często nie ma na to czasu.
Starszy z braci - Piotr ma 16 lat, uczy się jeszcze w gimnazjum. Jest bardzo roztrzepaną i gadatliwą osobą. Interesuje się polityką, muzyką i innymi krajami.
Młodszy z braci- Filip ma 9 lat, chodzi do szkoły podstawowej. Kocha historię, a w szczególności średniowiecze. Lubi także grać na komputerze.
Ja nazywam się Asia, skończyłam 17 lat. W tym roku zaczęłam chodzić do liceum i bardzo mi się tam podoba. Uwielbiam muzykę (rock, alternatywna), książki, kino i teatr. Interesuje się również modą. Bardzo chciałabym pojechać na Islandię, do Norwegii i Indii.
Uważam, że moja rodzina jest bardzo ciekawa, często razem przebywamy, mamy podobne zainteresowania.