Tekst do tłumaczenia (O rodzinie) PILNE

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Proszę o szybką pomoc kogoś biegle władającym francuskim w przetłumaczeniu takiego tekstu:

Moja rodzina składa się z 5 osób: mojego taty, mamy, mnie i dwóch braci.
Tata nazywa się Roman, ma 42 lata i jest inżynierem. Lubi jeździć na rowerze i słuchać jazzu. Interesuje się filozofią. Jest najbardziej wymagającym i ambitnym człowiekiem w naszej rodzinie.
Mama nazywa się Marta, ma 41 lat, jest nauczycielem w przedszkolu. Jest spokojną i łagodną osobą, dlatego umie postępować z dziećmi. Lubi czytać książki i oglądać telewizję, chociaż często nie ma na to czasu.
Starszy z braci - Piotr ma 16 lat, uczy się jeszcze w gimnazjum. Jest bardzo roztrzepaną i gadatliwą osobą. Interesuje się polityką, muzyką i innymi krajami.
Młodszy z braci- Filip ma 9 lat, chodzi do szkoły podstawowej. Kocha historię, a w szczególności średniowiecze. Lubi także grać na komputerze.
Ja nazywam się Asia, skończyłam 17 lat. W tym roku zaczęłam chodzić do liceum i bardzo mi się tam podoba. Uwielbiam muzykę (rock, alternatywna), książki, kino i teatr. Interesuje się również modą. Bardzo chciałabym pojechać na Islandię, do Norwegii i Indii.
Uważam, że moja rodzina jest bardzo ciekawa, często razem przebywamy, mamy podobne zainteresowania.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa