LIST FORMALNY

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam, wiem jak traktuje się zakładkę "Brak wkładu własnego", ale spróbować muszę ponieważ nie mam innego wyjścia.
Francuski jest dla mnie bardzo trudnym językiem i ciężko wchodzi mi do głowy, tak jak opisy obrazków, listy prywatne i dialogi piszę sama mimo że to są długie godziny spędzone na tłumaczu wujka google tak listów formalnych nie jestem w stanie sama napisać. Bardzo proszę o pomoc, naprawdę może to być banalne kilka zdań nawet na ocenę dopuszczającą. Bardzo proszę o pomoc.
1) Podczas podrózy po Europie zaobserwowalas ze zalecenie miedzynarodowej organizacji do spraw srodowiska nie sa przestrzegane. Uwazasz ze jest to problem bardzo powazny. Piszesz co tam zaobserwowalas jak sie zachowuja ludzie w poszczegolnych krajach i proponujesz im swoje rozwiazanie ktore pomoze zmniejszyc zanieczyszczenie powietrza.
2) Prosba o informacje na temat stazu w biurze turystycznym. Na przyklad z zwiazku z zamieszczonym w gazecie ogloszeniu chcesz podjac prace w ciagu wakacji w biurze turystycznym. Piszesz o swoich zainteresowaniach wyksztalceniu (np. ze studiujesz turystyke)

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa