Weekend

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam.
Mam taki problem. Otóż potrzebuję krótkiej, ustnej wypowiedzi na temat tego co robiłam w ten weekend, ponieważ muszę zaliczyć semestr z języka francuskiego.
Czy podjołby się ktoś przetłumaczenia dla mnie takiego tekstu:

Jak zwykle, w piÄ…tek po powrocie ze szkoÅ‚y do domu pojechaÅ‚am z mamÄ… na zakupy. NastÄ™pnie wróciÅ‚yÅ›my do domu, aby przyszykować obiad- rybÄ™ z warzywami. OkoÅ‚o godziny 17 wszyscy zasiedliÅ›my do stoÅ‚u i razem jedliÅ›my posiÅ‚ek. O godzinie 19 wyszÅ‚am, aby spotkać siÄ™ ze swoimi przyjaciółmi. PoszliÅ›my grać w bilard, a później wyszliÅ›my na pizze. Do domu wróciÅ‚am o godzinie 23. Potem razem z rodzicami usiadÅ‚am na tarasie i rozmawialiÅ›my sÅ‚uchajÄ…c jednoczeÅ›nie U2. W sobotÄ™, kiedy siÄ™ obudziÅ‚am byÅ‚a Å‚adna pogoda, wiÄ™c postanowiliÅ›my pojechać rodzinÄ… nad wodÄ™. ByÅ‚o bardzo przyjemnie. Woda miaÅ‚a 29 stopni, a sÅ‚oÅ„ce mocno grzaÅ‚o. W domu byliÅ›my koÅ‚o godziny 16. O 20 przyszli do mnie znajomi i wspólnie zrobiliÅ›my grilla, siedzieliÅ›my na dworze, Å›miejÄ…c siÄ™ i taÅ„czÄ…c do przebojów z lat 80’. NiedzielÄ™ spÄ™dziÅ‚am odpoczywajÄ…c z moim mÅ‚odszym bratem. Wspólnie oglÄ…daliÅ›my Mistrzostwa Åšwiata w piÅ‚ce nożnej oraz graliÅ›my w gry planszowe. O godzinie 21 pojechaÅ‚am z powrotem do Kielc.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia