Proszę o przetłumaczenie dwóch prostych tekstów odnośnie osoby i pokoju

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Ponieważ z francuskim w szkole miałam do czynienia może na 3 lekcjach nie umiem nic. Niestety nauczycielka zażyczyła sobie dwa teksty, których nie umiem zupełnie napisać. Czy mógłby ktoś mi pomóc i przetłumaczyć to co napisałam? Z góry bardzo dziękuję, gdyż muszę zaliczyć tym semestr. :)

Ja
Mam na imię Maria, mam 16 lat. Urodziłam i wychowałam się w Łodzi. Teraz mieszkam z rodzicami w małej wsi - Kraszew. Interesuję się nauką języków obcych, kocham Skandynawię i Japonię. Moją pasją są mitologie, koty (posiadam 5 kotów w domu) oraz poezja i muzyka. Moją ulubioną muzyką jest rock i metal. W wolnym czasie kocham czytać i spać. Jestem osobą otwartą, towarzyską, lecz szybko wpadam w złość. Jestem również ambitna i twórcza. Jestem wysoką, rudowłosą dziewczyną.

Mój pokój
Mój pokój jest dość duży. Ściany są zielone, a podłoga jasna i z bambusa. Po prawo od drzwi znajduje się sosnowa szafa, a obok niej biurko i szafki. Na przeciwko biurka i szafek znajduję się komin i piec. Po drugiej stronie komina jest toaletka z lusterkiem. Przy niej stoi lampa, mały, japoński stolik oraz łóżko. Na przeciwko łóżka znajduje się telewizor. Pomiędzy DVD, a szafkami z figurkami znajduje się grzejnik i schowek na słodycze. Bardzo lubię swój pokój, gdyż czuję się w nim bezpieczna.

Jeszcze raz dziękuję za przetłumaczenie tych tekstów, bo wątpię, że sama bym sobie z tym poradziła.

« 

Życie, praca, nauka