studia we Francji dzieki Delf?

Temat przeniesiony do archwium.
Czy Delf jest wystarczajacym potwierdzeniem znajomosci jezyka,zeby studiowac we Francji?
o ile dobrze wiem wystarczy DL (podobno i wątpię) i DALF. delf nie
Dziękuję:)
musisz na pewno miec DALF`a!!!tyle wiem...
istnieje tez możliwość zdania egzaminu potwierdzającego znajomość języka już we francji. ale i tak jest na poziomoie dalfa
zaczynam studia w tym roku. musisz albo skończyć section bilingue, czyli klase dwujęzyczną z wykładowym fr i wtedy dostajesz certyfikat rządu francuskiego, albo mieć dalf albo zdać egzamin na uczelni. na sorbonie te egzaminy są w czerwcu i wrześniu o dokładne daty musisz się dowiadywać. a znasz może kogoś kto m w paryżu do wynajęcia pokój, bo mam problem ze znalezieniem logement:(
Studiuje we Francji i nie potrzebowalam zadnego dyplomu. Wiekszosc moich znajomych rowniez go nie potrzebowala.
Powodzenia !
hej, pisze do "kapaka"--- czy moge dostac twojego maila? chcialabym sie dowiedziec o pewne szczegoly zwiazane ze studiowaniem we francji. bede wdzieczna.
Moze podaj swoj, to napisze do Ciebie :)
Pozdr
Hej!

Też chciałabym się czegoś dowiedzieć ...

=> [email]

Z góry dzięki,
pozdrawiam,
pa
Przepraszam za opoznienie
Agonka napisalam do Ciebie
:)
Kapak czy mozesz tez napisac gdzie studiujesz? i co? bo ja aktualnie mieszkam we francji i w przyszlym roku chce podjac jakies studia ale nie wiem na czym tak naprawde tu wszystko polega. Dzieki za wszelkie informacje [email]
Hej czy ja tez mogłabym dowiedziec sie czegos na temat tych studiow we Francji. Gdzie, jak i jakie sa tam kierunki ( chodzi mi głownie o kierunki humanistyczne)

Dzieki z góry

moj mail: [email]
Chetnie pomoge i odpowiem na KONKRETNE pytania.
Listy francuskich uniwersytetow z podzialem na kierunki nie posiadam :)))
hej:)dawno tu nie zagladalam,a tu widze tyle wpisow. wszystkim bardzo dziekuje:)
Salut! Jeśli nie sprawiloby Tobie problemu napisanie do mnie to byłabym wdzięczna. Mój e-mail to [email] Chcialabym studiować we Francji, ale jeszcze nie za bardzo wiem na czym to wszystko polega, jakie formalności muszę załatwić i czy potrzebny jest certyfikat. Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedz :-)
Hej, Kapak

Ja mam pytanie czy sa jakies egzaminy inne niz z jezyka ?
Czy panstwowe uczelnie takie jak Sorbona wymagaja oplacenia wysokiego czesnego i przyjmuja kazdego ?

pzdr
moj email [email]
to zalezy od uniwerka. nie wiem jak kolega, ale ja np nie place nic (poza 150 za securite sociale i droit d'inscription 150 euro na poczatku roku) i tyle. egz z jezyka tez nie musialam zdawac. A u mnie przyjmowali wedle kolejnosci zgloszen...
Jak sądzicie ja wpadlam na taki pomysl żeby jak skończę liceum to zacząć studia w dwóch kierunkach: romanistyka i germanistyka, po czym wyjechać do Francji na germanistykę i bede miala 2 w 1 czyli 2 języki ktore kocham. Z tym że dopiero zaczęłam się francuskiego uczyć jako samouk a w II LO będe chodzic prv(w szkole nie ma francuskiego) + kursy wakacyjne, a niemiecki to się ucze w szkole 4ty rok i 2rok prv jak sądzicie czy jest szansa na wcielenie tego planu w życie??
Ci licealisci sa coraz bardziej bezczelni! Ciekawe jak sie dostaniesz na te romanistyke po razem 2 latach nauki na prv + 1 roku czegos tam samemu. Na szczescie marzenia sa za darmo!
A po drugie to ciekawe jak sobie wyobrazasz studiowanie dwoch filologii naraz!? Marzenia scietej glowy!
Moze po prostu ma zdolnosci do jezykow?
na temat sorbony to sie nie wypowiem, ale tak jak pisze sugar wszystko zalezy od uniwersytetu.

polecam google.fr ;)

a zeby nie bylo, ze nie jestem uczynna, to pisze :
u mnie (na mastera2) trzeba bylo zlozyc dossier, a potem wybrancy byli proszeni na rozmowe kwalifikacyjna.
sadze, ze dla osob skladajacych papiery zza granicy nie ma rozmowy, wiec trzeba sie postarac w lisce motywacyjnym.

standardowy sklad dossier :
-CV i LM
-akt urodzenia
-otrzymane dyplomy i swiadectwa
-duza role odgrywa tez OPINIA od promotora lub wychowawcy

(wszystko przetlumaczone przez tlumacza przysieglego)

wpisowe moze dochodzic nawet do 500 euro zaleznie czy jest to licencjat, czy magister.

POWODZENIA DLA WSZYSTKICH !!!
Kapaku mam do Ciebie pare pytan. Koncze w tym roku szkolnym klase dwujezyczna i chcialabym sie wybrac na studia do Francji, czy mozesz mi przedstawic tamtejszy system studiowania moj mail: [email] nie wiesz przypadkiem kiedy strony Sorbony sa uaktualniane?
Niestety nic nie wiem na temat Sorbony oprocz tego co widze na stronie internetowej, wiec chyba nie ma sensu, zebym ci przepisywala?
http://www.paris4.sorbonne.fr/fr/
W jakim sensie uaktualniane?

Czy probowalas napisac maila z prosba o informacje na podane adresy?

Vous êtes étudiant étranger et souhaitez poursuivre vos études à Paris-Sorbonne :
[email]
[email]
[email]
czesc... chciałbym sie spytać o system edukacji we francji... na jakich zasadach to działa... w tym roku pisze mature i moze warto byłoby spróbowac akurat tego... uczysz sie we francji? w jakim miescie i na jakim kierunku? prosze o pomoc
Hej, ja mam pytanie dotyczące studiów podyplomowych we Francji. Czy ktoś zechciałby napisać, czy są to studia płatne i czy też trzeba mieć certyfikat, żeby się na nie dostać? Proszę o wszelkie informacje na ten temat. Z góry bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam :)
Ja robie obecnie doktorat i musiałam zapłacić za swoje studia, ale jest możliwość unikięcia opłat, jeśli jest się przyjętym na doktorat w Polsce i robi się studia równoległe. Wszytstko jest kwestią uniwerytetu, który się wybiera i tego czy ma się jakieś stypendium czy nie.
hej!!tez mam to samo pytanie na temat studiów podyplomowych???dowiedzialas sie czegos???moze razem sprobujemy sie podzielic wiedza.ja zamierzem zaczac tam studia od pazdz w Srassburgu.dzieki z gory to a-mail [email] zaczelam sie uczyc dopiero franc .nie jestem marzycielka wiec interesuje mnie raczej angielski.pozdrawiam;-))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Inne