wymagania na DELF B1 i mature z fr..

Temat przeniesiony do archwium.
Chce zdawać rozszerzona mature z francuskiego i DELFA B1 (A2 zdałam). Nie wiem kompletnie jak się przygotować. Uczyłam się przez 3 lata fr w klasie dwujęzycznej po 8 godz tygodniowo + historia, geografia i matematyka po fr. Teraz ucze się juz tylko 4 godz tyg fr bez innych przedmiotów po fr. chyba sie opusciłam z tego języka. Muszę się sama przygotować i nie wiem jak.
Wow, nie idz na B1 tylko na B2 lub jesli chesz sie przygotowywac to na C1, ja zdalm B2 po 2,5 latach nauki SAMODZIELNEJ bedac w Polsce (w szkole mialm 2h dziennie, ale tego nie licze...) A Ty mailas taki kontakt z franuskim, ze mozesz sobie spokojnie zdac C1 :D "tylko 4 h tyg" ile bym za to dala (bedac w liceum) bo teraz na studaich mam ~ 18h praktycznej:D
,,TYLKO 4 godz."? Ja miałam przez całe liceum 3 godz. tygodniowo, a przez ostatni semestr przed maturą nie miałam w ogóle francuskiego, a zdałam :D I to nawet bardzo dobrze :)
I też uważam, że zdawanie egzaminu na poziomie B1 jest pozbawione sensu :P
słyszałam że jest trudniejszy niż A2 choć A2 był prosty. teraz miałam tak namieszane z fr.. praktycznie nic nie robiliśmy bo nauczycielka była studentka i nie miała zbyt duzego pojecia o nauce. Chyba nawet nas zacofała. Chciałabym zdać kolejny ale w domu sie nie przelewa inie chciałabym żałować potem, że sie przeliczyłam.. dlatego pytam co mniej wiecej trzeba umieć.
a właściwie co mi ten egzamin daje..?? Bo taki drogi i niby ważny..

« 

Brak wkładu własnego