szukam ludzi w Paryżu

Temat przeniesiony do archwium.
Od września jade do Paryża na 10 miesięcy, szukam ludzi którzy tam mieszkają, studjują, pracują i chcą mnie poznać zeby razem pzwiedzac, pogadac, pojsc do baru, w sumie jak wam sie bedzie nudzic to mozemy sie spotkac:)
Ja wczoraj wróciłam po dwóch miesiącach z Francji.Poznalam chlopaka i teraz od września jak zdam egzaminy chce tam wrócić.Narazie szukają mi jakiejś pracy na rok.A co Ty tam będziesz robić?
Ja nie wiem czy mam jechać czy nie?Wiąże sie to z przerwaniem studiów na rok.Aha...i była bym tam sama....bez znajomych.....

Moj adres [email]
Mysle, ze zawsze warto na troche wyjechac, chocby po to zeby jesli wrocimy wiedziec ze tutaj jest nam rzeczywiscie najlepiej:) Ja chcialabym studiowac we Francji- nie wiem co z tego wyjdzie- ale mam jeszcze prawie rok na decyzje.
A tak wogole -sory ze zmieniam temat- zauwazyliscie moze ze b. duzo Francucow robi bledy w pisowni pisza ze sluchu itp.:) To zawsze jakies pocieszenie ze nawet im francuski sprawia troche problemow:P
>A tak wogole -sory ze zmieniam temat- zauwazyliscie moze ze b. duzo
>Francucow robi bledy w pisowni pisza ze sluchu itp.:) To zawsze jakies
>pocieszenie ze nawet im francuski sprawia troche problemow:P

najczęsciej to nie są błędy, tylko zwyczajne skróty, stosowane i w polskim - zwłaszcza jezyku internetowym/młodzieżowym.
Mnie niesamowicie śmieszą smsy od znajomych z Francji (c\'est=c, que=ke itp), a gdy jeszcze wchodzę na jakiś francuski czat, to juz w ogóle ręce opadają:D

« 

Inne

»

Studia językowe