Wybieram się w lutym z koleżankami do Paryża na kilka dni i mam kilka technicznych pytań. Mianowice:
- jak dostać się z lotniska Beuvais do Paryża? Wiem, że jedzie specjalny autobus za 15 euro, ale to jednak trochę dużo, może istnieje jakaś tańsza opcja? Będę mieszkać na rue marcel binet BOIS COLOMBES
- będziemy w Paryżu od 12 do 17 lutego (konkretnie przylatujemy wieczorem, a samolot powrotny mamy bodajże o 13) i w związku z tym chciałabym wiedzieć jaki bilet na metro kupić tak, żeby wyszło jak najtaniej i gdzie można go kupić
- byłoby fajnie gdybyście mogli polecić mi jakiś dobry przewodnik, w księgarniach jest ich mnóstwo, ale nie wiem który wybrać. To będzie moja pierwsza, ale na pewno nie ostatnia wycieczka do Paryża, więc chcę zainwestować w naprawdę dobry przewodnik.
- i może macie jakieś swoje ulubione miejsca w Paryżu, jakieś klimatyczne knajpki, w których można napić się wina, miejsca w które warto wybrać się na spacer tak, aby poczuć klimat prawdziwego Paryża, nie tylko tego turystycznego ;-)