grégory lémarchal nie zyje:-((

Temat przeniesiony do archwium.
własnie sie dowiedziałam o smutnej wiadomosci ze gregory-zwyciezca jednej z edycji star ac'nie jest juz wsrod nas..napewno wielu z was znalo jego piosenki lub conajmniej kojarzy ze sluchu-dla mnie zawsze beda sie kojarzyly z pierwszymi dniami mojego pobytu we francji..szkoda taki glos:-((mial tylko 23 lata...
Poprostu mnie zatkało. Jedem z moich ulubionych piosenkarzy francuskich nie żyje. Nawet nie wiedziałem, ze jest chory na mukowiscydozę. Ale bedzie mi brakować tego wspaniałego głosu.... Życie bywa okrutne....
Ta śmierć poruszyła naprawdę wiele osób. Za niecałe 2 tygodnie skończyłby 24 lata. Przez te 20 kilka lat walczył z choroba i spełniał marzenia sprawiając radość innym.

W TF1 wyemitowano program-hommage. Na stronie dostepny jest w częściach. Na samym końcu jest nagranie z niewydanej jeszcze piosenki, która miała się znaleźć na drugim albumie. Oprócz tego wspomnienia star acdemyciens i różnych ludzi którzy spotkali Gregoryego na swojej drodze: Celine Dion, Marc Levy, Helene Segara, Chimene Badi, Jenifer, Nolwenn Leroy etc

W czasie tego programu zbierali pieniadze na badania nad leczeniem mukowiscydozy, a takze poruszono problem oddawania organów do przeszczepu.

Program bardzo wzruszający i być może dla niektórych z morałem.

Na stronie telewizji sa tez zdjęcia z pogrzebu.

-> http://videos.tf1.fr/video/musique/gregory-lemarchal/

"Je suis en vie, ca n'a pas de prix, ca n'est pas a vendre"

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa