USTNY - JAK?? PROSZĘ O ODP!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam Was serdecznie ;)
Już lada dzień mam egzamin... strasznie się go boję. Podstawowy francuski.Ale to mój najtrudniejszy egzamin :(:(:(
Bardzo Was proszę opiszcie jak wyglądałm Wasz egzamin? Chodzi mi o strone teoreytyczną. Czyli wchodzi sie i mówi: Bonjour? I oni cały czas mówią do Ciebie po francusku, czy jest jakoś inaczej. Proszę, dodajcie mi jakoś otuchy tym.
Pozdrawiam Was cieplo ;)
Mnie o dowód prosili po polsku, a reszta po fr ;]
u mnie bylo wszystko po polsku!! dopieor ja zaczelam sie cos po francusku pytac to mi odpowiedzili, wiec mysle ze wszystko zalezy od komisji:P dla mnie to byl szok , po wczesniejszym dosiadczeniu z delfami:P ale bylo tak powiedzieli mi zebym weszla pokjazala dowod, wylosowala, usiadala, przygotowala sobie, dali mi karteke(ktora oddalam czysta), i kazali przygotowywac, ja przeczytalam i pow ze jestem gotowa (po fr) wiec mi powiedzieli "prosze"....i poszlo:P pozdrawiam=D
Witam!
U mnie było wszystko odwrotnie czyli po francusku.Najpierw
kazali wybrać nr zestawu oczywiście po fr,potem dali mi kartkę na której miałam opisać obrazek :) Jak skończyłam,odbywa sie rozmowa:) To chyba tyle.
I na początku poprosili o dowód po polsku.
Pozdrawiam
Ja juz jestem po wszystkich egzaminach.I mam wolne...
Pozdrawiam.
Zapomniałam dodać zdawałam ustną i pisemną maturę z j.francuskiego.Poziom podstawowy...
Witaj ;-)
To chyba zalezy od poziomu ;-)
Jak byłam ostatnio na B1 to mówili tylko po francusku.
A i na B2 próbnym też po francusku, nawet jak na koniec mówili mi o mnie - ocena za ustny i pisemny tez po francusku. (na próbnym B1 ocena była po polsku)

A na B1 ustnym próbowałam przejąć pałeczkę i zaczęłam :
bonjour, comment allez-vous, potem jakoś poszło, ale widziałam, że moja inicjatywa się im podobała ;-)
najwazniejsze to duzo mówic i sie nie bać, nawet jeśli bedzie to troche nie na temat, zawsze można trochę nagiąć ;-)))
Ja ostatnio zestresowałam się na ustny b1 ,bo temat do wyrażenia opinii mi nie podszedł i miałam wrażenie, że dukam i wyobraź sobie mowie zdziwienie 19,5/25 z ustnego ! ja bym dał sobie góra 10 pkt ;-)))

Pozdrawiam
Ola

PS
Jakby co pytaj, byłam już wielokrotnie od A1 do B2 (blanc)
Ja mam olbrzymią prośbę dla bardziej 'doświadczonych' ;)
Strasznie boję się B2, prosze opowiedziec mi pokolei całą czesc ustną.
Mowi sie na poczatku cos o sobie? I jak dlugie to powinno byc? Generalnie, wiele konkretow chcialabym uslyszedc, moze mnie to uspokoi :P
No i czy na B2 trzeba juz mowic bardzo bogatym jezykiem, bo boje sie kompromitacji (chociaz jesli to odzwierciedla rzeczywiscie poziom FCE z ang to chyba te wypowiedzi symul. pokazane na niektorych nagraniach do B2 sa lekko przegięte)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia