Matura ustna 2013

Temat przeniesiony do archwium.
31-55 z 55
| następna
ja mialam dzis.nie zdalam. mialam tak. przedstawic sie i ....
1zad. wynajem mieszkania
-warunki
cena
na jak dlugo
umeblowaniw
2.klase z dziecmi moze przedszkole siedza na ziemi za nimi stol
cos o system szkolny
cos o polskiej edukacji
opisac 1 dzien w szkole i opowiedziec jakie wrazenia i co o tym mysle dzis
3.nie mialam bo nie odp za malo i mi powiedziala ze nie musze juz mowic bo itak za malo powiedzialam( za proste zdania i za male bogactwo jezykowe) -popomylaly mi sie czasy
zestaw 2 atamte ost zad to bylo z tematyki zdrowie
i co teraz? poprawka?
Ja jutro zdaję, napiszę jakie wrażenia :) Słyszałam od koleżanek z innej szkoły o zestawie nr 9.
Zad. 1 Dialog o teatrze (niestety nie wiem co dokładnie). Zad. 2 Obrazek przedstawiał chłopaka w swoim pokoju. Miał w nim bałagan. I pytanie do tego: Jakie zmiany ostatnio dokonałaś w swoim pokoju? Zad. 3 to obrazki dotyczące kampani przeciwko jeździe po alkoholu.
dariiii, czy w 2 zestawie w 3 zad była jakaś piramida żywienia albo coś takiego?
edytowany przez Malwa93: 21 maj 2013
Ja wiem, ze w ktoryms zestawie byly jakies dwa obrazki ze zwierzetami, chyba cos z tygrysem, drugie nie wiem. I pytanie czy eksperymenty na zwierzetach sa dobre. I jakis obrazek w zadaniu 2, gdzie koles prasowal. Tu warto wiedziec, jak jest prasowac :P (repasser bidajze)
Dariiii, poprawka w sierpniu bedzie?
Salut :D Miałam dzisiaj egzamin, 26 pkt. Świetnie rozpoczęte wakacje :-)
ZESTAW 1
pytania wstępne
-przedstawić się
-gdzie najczęściej robię zakupy?
-jakie są symbole Francji i które są według mnie najważniejsze?

Zad. 1 Chcesz pokazać koleżance jakieś tradycyjne danie polskie, czy jakoś tak :) Co trzeba omówić:
-co to za danie
-składniki
-sposób przygotowania
-czy potrzebne są zakupy

Zad. 2
Na obrazku były 2 osoby uprawiające nordic-walking, kobieta i mężczyzna. Oboje w dresach, szli drogą wśród lasu (nie ścieżką, drogą:)). Pomiędzy nimi był pies.
-jak sądzisz, dlaczego zabrali ze sobą psa
-czy lubię spędzać czas aktywnie i w jaki sposób

Zad. 3 Udajesz się w długą podróż. Wybierz książkę, która według ciebie będzie najlepsza.
Na 1 zdjęciu "1000 miejsc, które warto zobaczyć" na drugim Przygody Gala Asterixa i na trzecim gramatyka francuska<3
-czy według mnie, młodzi Polacy czytają mało
-powiedzieć chyba o różnicach pomiędzy książką elektroniczna a papierową, albo, czy elektroniczne mogą zastąpić te zwykłe, nie pamiętam.

Zestawik prościutki jak nie wiem co, pewnie dlatego, że nr 1:)
Pozdrawiam
Już po stresie:) Zestaw nr 1, więc zadania egzaminacyjne dokładnie opisała poprzedniczka. Z mojej strony mogę tylko dodać, że udało się zdobyć 29 pkt. Powodzenia dla tych, którzy jeszcze czekają na egzamin! ;)
Witajcie, ja również jestem już po i zdałam :) Trafił mi się zestaw 2, który opisywała dariiii.
W trzecim zadaniu faktycznie była piramida żywienia jako zdjęcie pierwsze, ale taka o sporcie nie o jedzeniu a drugie zdjęcie to były warzywa, owoce, chleb itp. przedstawione w formie takich trójkątnych kawałków.
Powodzenia wszystkim!!!
edytowany przez Malwa93: 22 maj 2013
Hej, 30/30. Zestaw nie wiem jaki numer. Zadanie na rozmowę z egaminatorem: organizujecie przedstawienie teatralne. Szukacie aktora: jego dyspozycja, osobowość, wygląd. Obrazek: dzieci w przedszkolu czytają ksiażke. Pytanie: Jak myślisz, co one tak czytają? Ostatnie zadanie: podział obowiązków między pracą a domem, dwa plakaty. Pytania: co pomoże nam w znalezieniu dobrej pracy? Jak radzić sobie z podziałem obowiązków?

Pozdrawiam, cieszę się że już po,trzymam kciuki jutro!
Powodzenia jutro wszystkim :) patbla, gratuluję :)
Merci, dawajcie znać jak Wam poszło!
Jak podstawa? Teraz siedzę w szkole w bibliotece i czekam na rozszerzenie ;p ja skopałam to o Facebooku, poza tym łatwe było. Oprócz tego... w ogóle nic nie zrozumiałam z tego o Facebooku ;p
Ogolnie to latwe, najtrudniejsza dla mnie byla trzecia sluchanka. Tam bylo, ze przenosili ja 2 razy w XX wieku czy w ogole? Bo oczywiscie nie doslyszalam roku :P rozszerzenie to bedzie hardcore, najgorzej boje sie sluchanki i tematu rozprawki.
ja też się na rozszerzeniu boję słuchanki i tych transformacji, gdzie trzeba dobrze operować zgodnością czasów i takimi tam.
No ja dałam że 2 razy ją przenosili :>
A co z tym Facebookiem, jakie tam powinny być odpowiedzi?
Najpierw o tym, że Facebook stał się światowy.
Potem...? Usłyszałam tylko że są dwie opcje: Po pierwsze coś tam coś, po drugie coś tam coś
i potem w następnych co?
Tez wlasnie zaznaczylam, ze dwa razy ja przenosili, ale nie bylam do konca pewna. Oj, transformacje to tez masakra, racja. Hmm, wpierw ze swiatowy, potem ze dostep do facebooka, cos z bezpieczenstwem, dostepe do zaintesowan znajomych, a na koncu dalam przyszlosc facebooka. Nie jestem pewna, czy w dobrej kolejnosci podalam.
wow to ja tak samo zrobiłam z tym Facebookiem! Nie wierzę. Ale co do ostatniego to nie jestem pewna. Jeśli jest dobrze to CUD :D POWODZENIA!
ostatnie wydaje mi się, że na bank dobrze, nic innego nie pasowało :) nie dziękuję i Tobie też powodzenia :) oby nie wymyślili czegoś strasznego.
Tu są odpowiedzi do podstawy. Zrobiłam trzy głupie błędy, aghrrrr :P http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/884034,matura-2013-jezyk-francuski-poziom-podstawowy-arkusze,2,id,t,sa.html Jak wrażenia z rozszerzenia?
edytowany przez wesolyskrzat: 24 maj 2013
podstawa na razie 100% z tych zamkniętych, a rozszerzenie... totalnie źle... szkoda gadać/
Ja na razie z podstawy 94%, ale pewnie z listu mi coś odejmą czy z tego maila. Chciałabym 90%, nie mniej. Aj, pewnie tak tylko Ci się wydaje! Zobaczysz, że nie będzie tak źle! :) Też mam mieszane odczucia, czekam na jakieś odpowiedzi w necie.
dj znac jak bedziesz miec odpowiedzi :)
Mają tutaj zaraz dodać odpowiedzi. http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/884038,matura-2013-jezyk-francuski-poziom-rozszerzony-arkusz,id,t.html Ale już widzę, że w jednym w słuchance mam na bank źle, bo nie usłyszałam. Zobaczymy, co dalej..
ojej... kiepsko a Ty? ile straciłaś?
Z zamknietych mam 86%, ale na pewno mi troche zabiora z rozprawki.. A Tobie ile wychodzi z zamknietych?
ja też 86% hahahahahaha! niesamowite zgranie
Temat przeniesiony do archwium.
31-55 z 55
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia