polećcie mi prosze jakiś samouczek

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś może mi polecić samouczek francuskiego od podstaw? Ważne żeby miał dobrze i przejrzyście wyłożoną gramatykę, przykłady jej zastosowania i koniecznie (!) podaną wymowę słów (zatem najlepiej gdyby książka miała kasety albo płyty CD)
Proszę o tytuł i autora albo inne porady...
Pozdrawiam!
"Język francuski w cztery tygodnie" - Dorota Karpińska
wyd. REA
+kaseta, CD

Każda lekcja zawiera dialog (nagrany na kasete/CD), słownictwo(z podaną wymową), gramatyke, kilka ćw, Na końcu słowniczek, odpowiedzi do ćwiczeń, +do każdej lekcji zagadnienie o kulturze Francji.

Oczywiście, nie sugeruj sie tytułem, nie chodzi o to zeby poznac wszystko w 4 tyg, ja ucze sie juz 6 tyg, jestem dopiero w połowie :)

Pozdrawiam i zycze trafnego wyboru.
Luke
Dzięki!!! Jutro poszukam w Empiku :)
ja też sie z tego ucze i naprawde daje sobie rade..tylko trzeba samemu duzo czasu spedzic nad tym..przede wszytskim na slowkami...bo inaczej to bez sensu tak po lepkach leciec...papatki:*
Mam te ksiazke i choc z niej nigdy nie korzystalam to uwazam ze jest niezle skonstruowana. Mysle ze mozna je polecic (osobiscie przejrzalam teksty, cwiczenia i wysluchalam nagran) Z tego samego wydawnictwa mam niemiecki i wydaje mi sie ze gdybym miala czas i wiecej samozaparcia to rzeczywiscie moglabym sie nauczyc podstaw jezyka.
Z wlasnego doswiadczenia proponuje jednak do samej teorii i prostych cwiczen z ksiazki korzystania z innych zrodel: gazet, ksiazek, piosenek, radia i tv. Podobno sa tacy ktorzy uczyli sie jezyka ogladajac tylko tv i czytajac ksiazki.. i nigdy nie korzystali z samouczkow. Powodzenia wszytkim ktorzy zaczynaja sie uczyc jezyka i wytrwalosci w chwilach zwatpienia:) Naprawde warto:)
Hej!
Ja też jestem zdania, że nie nalezy używać tylko od nauki 1 podręcznika.
"Język francuski w 4 tyg." jest dobry jako podręcznik główny, urozmaicaj go gazetami, Tv, radiem (w internecie), jakimś komiksem co jakiś czas, a najlepiej by było jakbys wyjechała do Francji
No nie ważne...możesz tez znaleźć osobę z Francji, z którą mogłabyś mailować, np. na stronce www.penpalsnow.com
Za darmo i w ogóle, można bardzo poprawić swój język pisany.
Tak więc jakbyś miała jakieś pytania - smiało wal, na wszystkie z chęcią odpowiem.

PS.Słuchaj, rób ćw, słuchaj, rób ćw, słuchaj rób ćw !!! !!! !!!
hej
ja chce zdawac na SGH i musze zdawac podstawowy francuski. Ucze sie go 2 lata ale to prawie nic mi nie daje (patrz. nieodpowiedni nauczyciele), nieźle mi tylko idzie czytanie dzieki tym lekcjom a moze dzieki temu ze bylam we francji w wakacje. Myslicie ze jesli uda mi sie przerobic te ksiazke, moze jeszcze jakies gazetki (bo do telewizji fr-jezycznej niestety nie mam dostepu) i rozmowy przez net to po 2 m-cach takiej nauki poradze sobie z egzaminem?? (szczerze nie mam pojecia jeszcze na co oni klada nacisk ale pewnie gramatyka chyba ze zmienia cos w zwiazku z nowym przebiegiem nowych matur) Jesli mozecie jeszcze polecic jakies "ułatwiacza" nauki to bardzo prosze o odp.
Temat przeniesiony do archwium.