8 zdań - s'il vous plait

Temat przeniesiony do archwium.
Jak powiedziec po francusku:
1.Stoisko sportowe jest na 2 piętrze na prawo od schodów.
2. Ta spudnica jest za szeroka
3. Ta zielona sukienka mie sie nie podoba.
4. Dział z ubraniami męskimi znajduje sie po lewej stornie, na parterze przy schodach
5. Nie nosze tej niebieskiej bluzy ponieważ jest niemodna
6. Chcialabym kupić coś na pręzęt dla kolezanki.
oraz jak zapytać o:
1.Jaki rozmiar ma twoja koleżanka ?
2. Gdzie jest przymieżalnia?
http://portalwiedzy.onet.pl/tlumacz.html?tr=fra-auto

pod tym linkiem znajdziesz bardzo użyteczny słownik, który ma tę zaletę, że nie ciąży w rączce i oczy nie bolą od szukania w nim potrzebnego wyrazu.
Amitiés,
Adam Słodowy
dzięki ale znalezienie słówek nic mi nie da skoro nie znam konstrukcji zdaniowych:)....wiec zlituj sie i przetłumacz bardzo prosze te zdanka:)
8 zdań...nprawde sie nie napracujecie, a pomozecie innym:)))
będę bezlitosny. wiem, że uczysz sie francuskiego i jestes na takim poziomie, aby znać te proste konstrukcje zdaniowe, z których miałaś chyba sprawdzian na początku czerwca. :)

Zajrzyj do zeszytu i książki, na pewno coś tam znajdziesz, bo nikt nie zadałby ci przecież jako zadanie domowe czegoś, czego jeszcze nie umiesz.

uwierz mi, to są naprawdę proste zdania i bez trudu przetłumaczysz je mając do dyspozycji taki słownik
:)
Zgadzam się z marrcinem, spróbuj sama przetłumaczyć te zdania, tkoś na forum na pewno je pozniej skontroluje. To nie take trudne, vas-y
sama nauka jezyka nie świadczy o umięjętności posługiwania sie nim:)
Je suis très oblige- Merci beacopu. Oui, Je connais mais je n'ai pas temps .Salut
1. le stand sportif est au deuxieme etage a droite de l'escalier
2. cette jupe est trop large
3. cette robe verte ne me plait pas
4. la section avec les vetements pour les hommes ( nie umiałam z tego inaczej wybrnąć) se trouve a gauche, au rez- de -chaussee pres de l'escalier
5. je ne porte pas ce blouson bleu parce qu'il est demode
6. je voudrais acheter quelque chose comme le cadeau pour mon amie

1. quelle taille porte ton amie?
2. ou est la cabine d'essayage?

Nie chciałam wyjsc na zatwardziała belferkę. Pewnie na prawde nie masz czasu....
no, chociaz jedenen porządny!!!..teraz to i tak mi to niepotrzebne....ale dziekuje- moze innym sie przyda:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Inne