Matura

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie czy jest jakas szansa na zdanie matury podstawowej z j francuskiego jesli sie bede go uczyla 3 lata po 4h w tygodniu?? Prosze o rade to ważne
Jest szansa. Powiem więcej, duża szansa :). Uczyłem się francuskiego 2,5 roku po 3 godziny tygodniowo i nie tylko zdałem podstawową, ale i rozszerzona poszła mi lepiej niż sądziłem. Co prawda w w klasie maturalnej miałem sporo dodatkowych zajęć...
W sumie to zależy od twojego podejścia. Jeżeli będziesz ograniczać się tylko do minimum i do tych 3 czy 4 godzin w szkole to nie gwarantuję sukcesu.
Ja sie nie chce uczyć w szkole tylko w takiej szkole j obcyh w moim miescie wiec nie wiem bo u mnie wszkole nie ma francuskiego tylko jest niemeicki i ang i sie zastanawiam czy warto probowac w tej szkole niby tez robia kursy do matury wiec chyba pozostaje mi sie uczyć i uczyć POzdroofka
mialam 3 lata w skzole francuski po 1 h w ciagu tygodnia, matura jest na takim poziomie ze gramatyki nie musisz znac tylko ewentualne czasy. Nie umiem duzo ale probna poszla mi na 95% podst. Sama w domu sie nic nie uczylam, zadnych lekcji dodatkowych nic.
Jak ja miałabym tyle godzin francuskiego to pewnie zdałabym mature ze wszystkimi punktami... Uczyłam się francuskiego przez 2,5 roku po 2 godziny tygodniowo i jeszcze bardzo często zajęcia nam odpadały, a nauczycielka nie wymagała od nas za wiele, bo prowadzącym językiem był angielski. jako jedyna z klasy podeszłam do matury z francuskiego, (nie chodziłam na korepetycje)podstawowy zdałam na 92%, z rozrzeszonej troche gorzej ale i tak dobrze jak na moją naukę tego języka. Wiem że teraz poszłoby lepiej, byłam we Francji gdzie podszkoliłam sobie język. I jestem bardzo zadowolona że uczę się dalej sama francuskiego. Poprostu daje mi to radość ;)
Pewnie, że jest szansa zdania matury podstawowej z francuskiego przy 4 godz tygodniowo! Mówiąc więcej masz szanse zdać nawet maturę rozszerzoną z francuskiego! Jedynym warunkiem jest tylko przyłożenie się do tego francuskiego! Ja co prawda miałam 5 godz francuskiego tygodniowo, ale już po roku kiedy wyjechałam do Francji na wakacje spokojnie, może nie z wielkim polotem, ale jednak mogłam się dogadać i nie robiło mi to wielkiego problemy. A jakbyś się jednak zdecydowała na maturę też na poziome rozszerzonym, to musisz się przyłożyć i czeka Cię trochę samodzielnej pracy, ale da się napisać! Miłej i owocnej nauki języka francuskiego! Powodzenia:*
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka