Porady dla poczatkujacej

Temat przeniesiony do archwium.
Hej. Chcialabym sie zaczac uczyc francuskiego. Dodam na wstepie ze nie mam pojecia o tym jezyku, bo nigdy go sie nie uczylam.Mieszkalam przez rok z francuzami wiec jakies podstawowe slowka znam troszeczke, ale tylko jak sie czyta, pisac w ogole nie umiem i czytac tez nie.

Prosze o dobre rady od czego powinnam zaczac-co polecacie-zainwestowanie w kurs jezykowy z nativem czy lepiej jakis kurs multimedialny. Jakie kursy byscie mogli mi polecic, prosze o wszelkie rady tychg ktorzy znaja sie na rzeczy.
To zależy, ile masz lat i jak oceniasz swoją umiejętność nauki języków obcych. Możesz to doprecyzować?
Studiuje anglistyke, mam 21lat, wiec mysle ze nie powinnam miec wiekszoego problemu z przyswojeniem drugiego jezyka.
Prosze o porade.
No to najlepiej zapisz się na jakiś kurs dla dorosłych faux débutants(false beginners- nie wiem czy dobrze piszę, ale nie to ważne), bo na początku lepiej mieć nauczyciela, gdyż francuski ma gramatykę, która z początku moze przerażać, jeśli ktoś jej dobrze nie wytlumaczy. I nie należy rownież kapitulować przed czasownikami, ktore mają tu odmianę, tak jak po polsku. W twoim otoczeniu na pewno jest sporo szkól językowych. Powodzenia!
Ok, wiec pojde na kurs.
A jezeli chodzi o kursy multimedialne to jaki polecasz.
Nie znam się za bardzo na tego typu nauce - wolę człowieka, zresztą z tego co wiem, nie ma na naszym rynku niczego takiego, co mozna z czystym sumieniem polecić. Zresztą, jak poznasz podstawy, 2-3 czasy, to sama się zorientujesz, możesz potem zaglądać do gazet francuskich: www.lexpress.fr; www.lefigaro.fr i tam wyłapywać to, co już się zna.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa