Delf - książki dostępne na rynku

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć :-))

czy ktoś jest może zorientowany w nowych pozycjach książkowych przygotowujących do Defla wg nowych zasad ?

Znalazłam w necie księgarnię francuską (Kraków) i proponuja oni np :
- Reussir le Delf niveau A2 du Cadre européen commun de référence + CD audio M.Cerdan, D.Chevallier-Wixler, D.Dupleix wydawnictwo Didier

- DELF A2 200 activités + 1CD audio + corrigés R.Lescure, E.Gadet, P.Vey
wydawnicwo CLE International

Sa to 2 różne wydawnictwa i ciekawa jestem, która z nich jest lepiej napisana, tzn. bardziej przystępna. Ceny są zblizone, a dla zainteresowanych dodam, że mają oni książki do róznych poziomów Defla i prowadzą sprzedaż wysyłkową.

A może ktoś mieszka w Krakowie i mógłby przy okazaji odwiedzić tę księgarnię i podzielić się na forum uwagami, która książka wygląda na ciekawszą ? Ja niestety jako Gdańszczanka nie mam takiej mozliwości :-(

A na koniec adres internetowy księgarni :
http://www.edukator.cc.pl

Pozdrawiam
Oleszka
Jeżeli chodzi o przygotowanie do Delf to polecem podręczniki wydawnictwa Didier, seria "Reussir le Delf......" Ćwiczenia w tych podręcznikach są bardzo dobre i świetnie przygotowują do egzaminu.
Wydawnictwo CLe INTERNATIONAL wydaje podręczniki w których jest mnóstwo ćwiczeń, ale wg mnie ponad połowa z nich jest do niczego. Nie wiem co można "wyćwiczyć".
Do nowego Delfa A2 przygotowywałam się z Didiera i byłam bardzo zadowolona.
Ale to moje zdanie, być może ktoś myśli zupełnie odwrotnie...
pozdrawiam

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa