Co dalej?!

Temat przeniesiony do archwium.
Hej. Przerabiam (już prawie koniec) książkę "Język francuski - 20 minut każdego dnia" od Langenschedtu. Jaką książkę mam kupić po tej? Na jakim będę poziomie po niej? A2, B1? Zastanawiałem się nad B1 od SuperMemo. Pomóżcie mi.
Sądze, że ta jedna książka to o wiele za mało aby być na poziomie B1. Jeśli nie uczysz się dodatkowo na żadnym kursie i nie przerabiasz żadnych innych książek to nie polecam po przerobieniu tej książki rzucać się na B1 - oczywiście na pewno dasz radę, ale problemem będą braki gramatyczne, braki w słownictwie. Na poziomach A1 i A2 przerabia się właściwie całą niezbędną bazę do swobodnej komunikacji, od poziomu B1 zaczyna się ją szlifować + poznaje się trudniejsze struktury, które np nie są potrzebne, żeby kupić w sklepie 5 plasterków sera, ale są już bardzo potrzebne, żeby rozmawiać o przysłowiowej polityce...
no to co mi proponujecie? najfajniej jak byłyby odsłuchy itd.
czesc

zobacz sobie na bloga

http://francuskimp3.blox.pl

tam jest kilka kursow opisanych

jak bedziesz cos kupowac z kursow to teraz jest promocja -20% w super-ebook.pl
(przy koszyku podajesz kod "te20")

powodzenia z francuskim
wolałbym książkę, a nie ebook.
Supermemo nie jest złe sama się z tego uczę ,myślę że spokojnie dasz radę przerabiać ta książkę . Myślę jednak .ze Supermemo nie odzwierciedla poziomu rzeczywiście BI, więc po skończeniu Supermemo trzeba będzie się wybrać na prywatne lekcje.
Tak, nie planuję pisać Testów na poziomy, tylko chodzi mi o rozwijanie się. xd
A więc spokojnie możesz przerabiać część druga Supermemo ,możesz tez kupić Szypowską dla początkujących i zaawansowanych , która jest chyba bardziej obszerna niż Supermemo.
słyszałem o tych książkach, ale nie ma do nich chyba odsłuchów, a ja bardzo chcę nagrania, bo nie mam zajęć dodatkowych.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia