Gramatyka

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
szukam dobrej książki do gramatyki na poziomie początkującym (A1). Widziałem, że często polecaną pozycją jest Grammaire progressive Debutant. Czy możecie polecić tą książkę, ew. coś od siebie? :)
Ja mogę polecić Francuski Gramatyka praktyczne repetytorium z ćwiczeniami dla początkujących i zaawansowanych z wyd. Edgard
Dziękuję :) A czy miał ktoś do czynienia z książką 'Francuski 20 minut każdego dnia'?
A ja i tak polecam ci Grammaire Progressive du Francais niveau Debutant + zakup gramatyki Edgarda.
W Edgardzie bardzo ładnie wszystko jest wytłumaczone po polsku, a na twoim poziomie zaawansowania jest do dosyć ważne. A co do Grammaire Progressive du Francais niveau Debutant, uważam, że jest to bardzo dobra i na pewno warta kupna książka, bardzo ważne jest to, że jest ona napisana przez rodowitych Francuzów, a nie Polaków (którzy znają jednak francuski trochę gorzej). W Grammaire Progressive du Francais, masz o wiele więcej ćwiczeń. Minus jest taki, że ta książka (jak wszystkie wydawnictwa CLI - czy jakoś tak) jest droga (ok 65 zł) + osobno należy kupić odpowiedzi do ćwiczeń. Ale tak czy siak, polecam Ci tę książkę, bo jest bardzo dobra.

Życzę powodzenia !

« 

Kultura i obyczaje

»

Brak wkładu własnego