potrzebuje pilnie wierszy francuskich... najlepiej z II połowy XX wieku na konkurs Prozy i Poezji francuskiej... jeśli ktoś zechciałby mi pomóc będę bardzo wdzięczna i proszę o kontakt: [email]
http://www.lepointdufle.net/litterature.htm
(masz tam "Poésie, fables ", musisz to nacisnac, to ci wyskocza odsylacze do stron z poezją)
kika007
29 sty 2008
Na konkurs? jestes poraz pierwszy? Ja byłam w tamtym roku i bardzo miło wspominam :)
angelique17
29 sty 2008
dzięki serdeczne xD
angelique17
29 sty 2008
no pierwszy raz... może byś mi napisała jak cały ten konkurs wygląda?dzięki serdeczne
kika007
29 sty 2008
Najpierw jest etap szkolny w moim przypadku go nie było gdyz byłam jedyna osoba ze szkoły biorącą udział w tym konkursie. Potem wojewódzki no i przechodzą 3 osoby nie wiem jak to jest w tym roku ale zalezy od wojewódźtwa:)No a w kwietniu finał w bydgoszczy, trwał 2 dni pierwszy dzień to przesłuchania a drugi to ohłoszenie wyników zaleznie od grupy wiekowej. Ja bardzomile wspominam choc stres był dość duzy. w tajemnicy moge powiedzić ze nawet udało mi się zając I miejsce ...tylko ciiii... :P
angelique17
30 sty 2008
no ja też jade od razu na wojewódzki ale strasznie się boje bo w zasadzie dopiero pół roku ucze sie francuskiego wiec napewno nie mam szans ale chce jechac sie sprawdzic, nauczyc się czegoś. gartuluje pierwszego miejsca xD no ja pewnie bede gdzieś na końcu ale człowiek uczy się na błędach.Dziękuje za informacje i pozdrawiam serdecznie;)
kika007
30 sty 2008
Nic sie nie bój. To zalezy do jakiego miasta jedziesz np w Warszawie czy Krakowie poziom napewno jest wysoki ja byłam Rzeszowie. Ważna jest tez gra aktorska kostiumy jury zwraca na to uwagę choć czasem wcale nie sa potrzebne :)Życze powodzenia i czekam na wiadomośc o przejściu do kolejnego etapu :)