list o zainteresowaniach

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę o prawdzenie listu i ewentualne przetłumaczenie dla mnie pewnych zdań ;)

Chere Sophie!
Je m'appelle (...) Tout le temps j'ai pense que ecrire. Maintenant, je sais.
Le mois dernier j'ai passe un gros test de francais. J'ai eu peur de cet examen mais il n'a pas ete tres terribble. J'adore apprendre les langues, surtout le francais et anglais parce qu'ils sont les langues les plus connus. Mais j'aime bien le polonais qui est mon langue. J'ai les cours de francais 6 fois par semaine et j'ai des cours suplementaire d'anglais ou je peux parler beaucoup [w tym języku]. J'aime bien aussi lire les livres [po francusku i po ang, do moich ulubionych francuskich należy Le Petit Price et Oscar et la Dame Rose. Pokochałam również filmy szczególnie francuskie, które staram się oglądac bez lektora czy napisów. Bedac francuzką pewnie nie masz wiele styczności z angielskiem i dlatego polecam Ci poznania go jak najprędzej.] J'adore aussi voyager [do różnych krajów, szczególnie azjatyckich]. Miałam okazję byc już w Chinach, gdzie wkońcu mogłam zobaczyc sławny Wielki Mur. Jeśli chcesz choc troche poznac historie tych rejonów, Chiny to najbardziej odpowiednie miejsce na taką podróż.
Je pense que cet suffira et j’ écrira plus apres. J'attend ta reponse. Bises

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie