ProszÄ™ o sprawdzenie... :-)

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo proszę o sprawdzenie tego tekstu, ma to być opis dnia. Z góry bardzo dziękuję, serdecznie pozdrawiam.

Aujourd'hui j'ai été sur l'excursion avec mon père et frère. Nous sommes allés à vélo au Chorzów. Nous sommes visités le stade de Silésie, le parc d'attractions et le parc zoologique. Nous sommes revenus, j'ai été très fatigué. La excursion a été intéressant!
Aujourd'hui j'ai fait une excursion (une promenade) avec mon père et mon frère. Nous sommes allés à vélo à Chorzów. Nous avons visité le stade de Silésie, le parc d'attractions et le parc zoologique. J'ai été très fatigué(e) lorsque nous sommes revenus. L'excursion a été intéressante!
Le arbre, le été, le oiseau, la armoire, je ai, je aurai itd
NIE MA NIGDYYYYYYYYYYYYY!!!!!!
ZAWSZE l'arbre, l'été, itd, itd,itd .
DziÄ™kujÄ™ bardzo, mam jeszcze jedno pytanie, czy zamiast "J'ai été très fatigué lorsque nous sommes revenus." może być "Je suis allé fatigue lorsque nous sommes revenus."
Je suis
>allé fatigue' lorsque nous sommes revenus." twoje zdanie znaczy "pojechałem zmęczony kiedy wrócilismy" wiec raczej nie:-))
ok, to w takim razie jak będzie "Czułem zmęczenie, kiedy wróciliśmy." ? Proszę o szybką odpowiedź, pozdrawiam! :D
a to nie moze byc tak jak ktos juz tu napisal: J'ai été très fatigué lorsque nous sommes revenus??

bylem bardzo zmeczony kiedy wrocilismy
Właśnie nie wiem, bo moja pani nauczycielka powiedziała, że w passe compose nie powinno się mówić o kimś że "był", moja nauczycielka miała na myśli to że, jeśli ktoś "był" to już nie żyje...:-) nie wiem, dlaczego tak, ale proszę o odpowiedź. A tak na marginesie, uczę się francuskiego 2-gi rok, także proszę o wyrozumiałość :D pozdrawiam ;)
jesli chodzi o wyrozumialosc to nie ma sprawy, od tego jest to forum, zeby pytac i rozwiewac watpliwosci:)

a jesli chodzi o "byl" to jak dla mnie wersja napisana przez Calimero jest calkowicie poprawna, ale nie uwazam sie za specjalistke tak wiec niech ktos inny sie wypowie:)
Jeżeli Daria, nie uważa się za specjalistkę to proszę o wypowiedź speca...Daria bez urazy...oczywiście Tobie również bardzo dziękuję :* Z góry dziękuję :)
to napisz j'étais très fatigué lorsqu'on est revennu.
Witam mam problem. Mam drugi rok j francuskiego i goscinka powiedziala nam zebysmy zrobili nasz opis dnia i szczerze powiem ze nie wiem jak to napisac wiec prosze o pomoc! czy mogl by ktos to napisac jakis szpec??
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa