Krótki tekścik do sprawdzenia :)

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę, Kochani, spawdźcie mi ten tekst:)

Je suis pour le regime parce gue je pense gue il y a bien pour sante. Pour rester en bonne sante il faut que nous mangions des repas equilibre. (by pozostać zdrowym lepiej jest jeść zrównoważone posiłki). Je pense que les gens fassent attention a alimentation. Presetement les gens est(?) tres obese.

Dziękuję z góry za sprawdzenie:) Wasza pomoc jak zwykle zresztą będzie nieoceniona, a ja będe mogłe poprawić błędy i uczyć się na nich:)
Dzięki!

saurine.
napisz pierwsze zdanie po polsku bo nie bardzo rozumiem koncowke.
drugie zdanie w porzadku tylko : repas équilibréS z 's' na koncu bo to liczba mnoga = posilki
w 3 zdaniu brakuje czegos w srodku jesli chcesz powiedziec ze uwazasz ze ludzie powinni zwracac uwage na ich zywnosc : je pense que les gens (ok) i tu trzeba dorzucic: doivent(musza,powinni) faire attention à (uwazac na ) leur (ich) alimentation
Aujourd'hui ,de plus en plus de personnes souffrent d'un problème d'obésité. = w dzisiejszych czasach,coraz wiecej osob cierpi na otylosc
Pierwsze zdanie to dpowiedź na pytanie, czy jestem "za" czy "przeciw" stosowaniu diet. chciałam napisać:
Jestem za dietami, ponieważ stosowanie ich jest dobre, dla zdrowia ludzi.
:)) masz na to jakąs radę?
bien sûr!

je suis pour les régimes car ils ont un effet bénéfique sur notre santé et sur notre bien-être. = jestem za dietami poniewaz maja dobroczynny wplyw na nasze zdrowie i dobre samopoczucie

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie