pomozcie:)

Temat przeniesiony do archwium.
Ok postarałam sie jak mogłaM, naskrobałam cos ale to sa moje "szczyty" umiejetnosci franca. Bardzo prosze o sprawdzenie i moze jakies wzbogacenie semantyczne bo wiem ze to nie jest najwyzszych lotów. Bede wdzieczna:

Salut Brian!

j’ai regarde ton numero a championnat et je suis maléficié. J’ecrire a Toi parce que je croise que Tu lirai ca et repondrai a moi. J’admire les gens qui prétendre à but et qui sont bon en son metier.
J’adore te regarder malheureusement dans MON pays patinage n’est pas populaire.

J’etudie Medicine dans 6 ans je serai le medecin. J’amerais travailler a France. Vais-Tu attendre pour moi?

Bisous et baisemains pour la Polotne!

i jeszcze wersja polska tego co chcciałam mniej wicej napisac:

Witam Cie:)
Wczoraj obejrzalam Twoj wystep na mistrzostwach swiata i jestesm nim oczarowana;) Postanowiłam do Ciebie napisac bo wierze ze to przeczytasz i mi odpiszesz Podziwiam ludzi którzy uparcie dąża do celu i sa dobrzy w tym co robia a wydaje mi sie ze Ty taki jestes.
Studiuje medycyne za 6 lat bede lekarze i zamierzam przyjechac do Francji zeby tam pracowac.
Poczekasz na mnie? Bardzo prosze o rpzetlumaczenie tego zachowujac ogolnie sens
Bede baaaardzo wdzieczna:)
hej chcialabym ci pomoc i zrobie co w mojej mocy, na pewno bedzie jakis blad ale sie postaram zrobic to jak najlepiej:)
salut brian!
j`ai régardé ton numéro pendant les Champions du Monde et je suis enchanteé. J`écris à toi parce que je compte(liczę, ewentualnie "crois") que tu lirai mon message et j`espére et que tu me répondrai.J`admire les gens qui poursuivent sa pointe et sont bons dans leur métier. J`adore régarder tes numéros, malheureusement le pattinage n`est pas populaire en Pologne.
j`étude la médicine, dans 6 ans je serai médcin, j`aimerais travailler en France. Tu vas m`attendre?
bisous et baisemains de la Pologne:)

mam nadzieje ze jest ok:)
N.
baaardzo Ci dziekuje dobra duszko:) Na pewno jest lepeij widze na wlasne kiepskie francuskie oko:D dziekii wielkie!
nie ma za co:)
N.
pozdrawiam

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka