proszę o poprawę

Temat przeniesiony do archwium.
Witam serdecznie,
Bardzo proszę o poprawę zadania z języka francuskiego. Osobiście ledwo poruszam się wśród tego języka, niestety. Jako zadanie mam napisać 5 pytań i odpowiedzi na temat mieszkania...
Z góry bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Combien pièce y a-t-il? (Ile masz pomieszczeń?)
Chez moi il-y-a 6 pièces. ( U mnie jest 6 pomieszczeń)

Où est la cusine? (Gdzie jest kuchnia?)
La cusine se trouve à droit de la chambre mon parents. ( Kuchanie znajduje się na prawo od sypialni moich rodziców)

Qu'est il-y-a droit à l'entrée? (Co jest na prawo od wejścia?)
A droit à l'entrée il-y-a mon chambre.

Quels meubles se trouve a tom chambre? (Jakie meble znajdują się w Twoim pokoju?)
Dans mon chambre se trouve un fouteuil, un bureau, un lit, un, lampe et les aimoires. ( W moim pokoju jest fotel, biurko, lózko, lampa i szafki)

De quelle de couleur sont les murs dans a ton chambre? ( Jakiego koloru są ściany w Twoim pokoju?)
Dans mon chambre les murs sont violette. ( W moim pokoju ściany są fioletowe)
Combien DE pièceS y a-t-il CHEZ TOI? (DANS TON APPARTEMENT;DANS TA MAISON)? (Ile masz pomieszczeń?)
Chez moi il-y a 6 pièces. ( U mnie jest 6 pomieszczeń)

Où est la cusine? (Gdzie jest kuchnia?)
La cusine se trouve à DROITE de la chambre DE MES parents. ( Kuchanie znajduje się na prawo od sypialni moich rodziców)

Qu'est-CE QU'il-y-a à DROITE DE l'entrée? (Co jest na prawo od wejścia?)
A droitE DE l'entrée il-y-a MA chambre.

Quels meubles se trouvENT DANS TA chambre? (Jakie meble znajdują się w Twoim pokoju?)
Dans MA chambre se trouve: un FAUTEUIL, un bureau, un lit, UNE lampe et DES ARMOIRES. ( W moim pokoju jest fotel, biurko, lózko, lampa i szafki)

De quelle couleur sont les murs dans a TA chambre? ( Jakiego koloru są ściany w Twoim pokoju?)
Dans MA chambre les murs sont violetS. ( W moim pokoju ściany są fioletowe)
dziękuje dziękuje dziekuje baaaardzo:*

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie