Proszę o sprawdzenie 7 zdań

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie!

Zwracam się do Was z ogromną prośbą o sprawdzenie i poprawienie poniższych zdań. Mam nadzieję, że ktoś zechce mi pomóc, jeśli tak, to będę na prawdę wdzięczna. Oto zdania:

1. każda osoba musi mieć własny styl - chaque personne doit avoir propre style

2. trzeba pozostać sobą - il faut demeurer soi-même

3. moim zdaniem one są stworzone, żeby się prezentować na scenie czy w mediach - a mon avis, ils sont crés pour se présenter à la scene ou dans les medias

4. ich wizerunek jest zawsze oceniany przez opinię publiczną - leur effigie est toujours noté par l'opinion publique

5. jest dużo osób, które czują się najlepiej nosząc ubrania w stonowanych kolorach - il y a beaucoup de personnes qui se sentent le meilleur en portant des vêtements aux couleurs rompus

6. muszę powiedzieć, że to, co jest modne dzisiaj, jutro może być już niemodne - je dois dire ce qu'est à la mode aujourd'hui, c'est peut être passé demain

7. trzeba zawsze o tym pamiętać i nie można ślepo podążać za modą - il faut toujours le souvenir et il ne faut pas suivre fanatiquemment de la mode
Tak na szybko dwie rzeczy rzuciły mi się w oczy:
W piątym zdaniu - Il y a beaucuop de personnes qui se sentent le MIEUX en portant des vêtements aux couleurs FONDANTS
A w siódmym - ... suivre fanatiquemment la mode (bez de)
dzięki, dzięki :)
Spróbuję Ci pomóc :)
1. Chaque personne (albo chacun -> każdy) doit avoir son propre style
2. Il faut rester soi-même
3. Selon moi, elles sont crées pour se présenter sur la scène ou dans les medias
4. Leur image est toujours jugé par l'opinion publique
5. Il y a beaucoup de personnes qui se sentent le mieux en portant des vêtements aux couleurs fondus
6. Je dois dire que ce qui est à la mode ajourd'hui, peut être démodé demain.
7. Il faut toujours s'en souvenir et il ne faut pas suivre fanatiquemment la mode
1. każda osoba musi mieć własny styl - chaque personne doit avoir SON propre style

2. trzeba pozostać sobą - il faut RESTER soi-même

3. moim zdaniem one są stworzone, żeby się prezentować na scenie czy w mediach - a mon avis, ils sont crés pour se présenter SUR scene ou dans les medias

4. ich wizerunek jest zawsze oceniany przez opinię publiczną - leur effigie (LUB IMAGE) est toujours notéE par l'opinion publique

5. jest dużo osób, które czują się najlepiej nosząc ubrania w stonowanych kolorach - il y a beaucoup de personnes qui se sentent le MIEUX en portant des vêtements aux couleurs FONDANTS

6. muszę powiedzieć, że to, co jest modne dzisiaj, jutro może być już niemodne - je dois dire QUE ce quI est à la mode aujourd'hui, PEUT ETRE DEMAIN NE LE SERA PLUS

7. trzeba zawsze o tym pamiętać i nie można ślepo podążać za modą - il faut toujours S'EN souvenir et il ne faut pas suivre fanatiquemment la mode
o matko, czyli w każdym zdaniu zrobiłam błędy, załamka.. :/
ale wieeelkie dzięki za poprawienie! ;) Co do trzeciego, chodziło mi o ubrania, dlatego dałam ILS. Jeszcze raz dziękuję za fatygę.
wielkie dzięki Wam wszystkim, jesteście wielcy, nie wiem co bym bez Was zrobiła, bo miałam spory kłopot z tymi zdaniami, a bez nich moje wypracowanie straciłoby na wartości. Tak więc dziękuję Wam przeogromnie :)
To w takim razie faktycznie będzie "ils" :)
Aaa i w zdaniu czwartym powinno być "jugée" bo "image" jest rodzaju żeńskiego.
Pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.