Witam. Piszę list formalny, a niestety zawsze miałam problemy z tą formą. Jest kilka zdań, z którymi mam ogromny problem, a bez nich moja praca byłaby niekompletna, tak więc zwracam się do Was z ogromną prośbą o sprawdzenie ich i poprawienie :) Oto zdania:
1. Chaque hiver, j'observe de plus en plus d'imprefections - każdej zimny obserwuję coraz więcej niedoskonałości.
2. Personne voir rien - nikt nic nie widzi.
3. En plus, il y fait trop froid - co więcej, jest tam zbyt zimno.
4. Cependant il y a quelques éléments que j'admire, comme des tableaux en certaines tramways dans laquelles on peut voir les informations différentes - jednak jest kilka elementów, które podziwiam, jak tablice w pewnych tramwajach, na których można zobaczyć różne informacje.
5. Je voudrais aussi vous remercier de développement de transport et j'espère qu'il sera plus marqué - chciałabym również podziękować za rozwój transportu i mam nadzieję, że będzie on coraz bardziej widoczny, owocny.
6. Auriez-vous l'obligeance de me faire savoir s'il est possible de radoucir les tramways en hiver et de causer pour les moyens de transport en commun arriverent toujours à l'heure? - czy byłby pan łaskaw poinformować mnie, czy jest możliwe ocieplenie tramwajów i sprawienie, by środki komunikacji miejskiej przyjeżdżały zawsze na czas?
To tyle. Jestem pewna, że jest masa błędów w tych zdaniach, więc mam nadzieję, że ktoś zechce mi pomóc. Będę baaardzo wdzięczna. Pozdrawiam :)