sprawdzenie Passe Composee, prosze :)

Temat przeniesiony do archwium.
Jesteśmy teraz w Krakowie w hotel Balloon.
Przyjechaliśmy pociągiem w czwartek woieczorem. Zostajemy tu 3 dni.
W piątek cały dzień chodziliśmy, wieczorem poszliśmy wszyscy troje do restauracji i zjedlismy dobry obiad.
Wrócilismy o 3 rano do hotelu. Spędziłam fajny weekend w Krakowie. Dzisiaj rano zwiedziliśmy zamek Wawelski z przewodnikiem francuskim, a po poludniu chodziliśmy po galerii Krakowskiej. Wracamy wkrótce. Buziaki

Nous maintenant a Cracovie dans l' hotel Ballon.
Nous sommes arrive train a jeudi soir. Nous sommes reste ici tres jours.
A vendredi tout jour, nous sommes alles au restaurant tous les trois et nous sommes manger bon dejeuner. Nous sommes rentres=r il trois heures dans l'hotel.
J'ai pasee une excellente a Cracovie.
Ce matin nous avons visites le château Wawel avec guide francais, et aprés - midi nous sommes alles dans galerie Cracovie.
Nous rentrons a bientot. Bisous

Prosze o sprawdzenie, bo ten czas dla mnie jest czarna magia ;p :))
Jesteśmy teraz w Krakowie w hotel Balloon.
Przyjechaliśmy pociągiem w czwartek woieczorem. Zostajemy tu 3 dni.
W piątek cały dzień chodziliśmy, wieczorem poszliśmy wszyscy troje do restauracji i zjedlismy dobry obiad.
Wrócilismy o 3 rano do hotelu. Spędziłam fajny weekend w Krakowie. Dzisiaj rano zwiedziliśmy zamek Wawelski z przewodnikiem francuskim, a po poludniu chodziliśmy po galerii Krakowskiej. Wracamy wkrótce. Buziaki

Nous sommes maintenant a Cracovie dans l' hotel Ballon.
Nous sommes arrive le train a jeudi soir. Nous sommes reste ici trois jours.
A vendredi tout la journe, nous sommes alle au restaurant tous les trois et nous sommes mange bon dejeuner. Nous sommes rentres a l'hotel, a troise heures le matin
J'ai pasee une excellente week-end a Cracovie.
Ce matin nous avons visite le château Wawel avec guide francais, et aprés - midi nous sommes alle dans galerie Cracovie.
Nous rentrions a bientot. Bisous

Powinno być dobrze :)
Jeśli będą jakieś błędy to przepraszam
Nous sommes maintenant a Cracovie dans l' hotel Ballon.
>Nous sommes arriveS EN train jeudi soir. Nous resteRONS ici trois
>jours.
>Vendredi NOUS NOUS SOMMES PROMENES (LUB NOUS AVONS FAIT UNE PROMENADE)tout la journeE, nous sommes alleS au restaurant tous les
>trois et nous AVONS mange UN dejeuner DELICIEUX. Nous sommes rentres a
>l'hotel, a trois heures DU matin
>J'ai pase un excellent week-end a Cracovie.
>Ce matin nous avons visite le château Wawel avec guide francais, et
>aprés - midi nous sommes alleS A Galerie Cracovie.
>Nous rentrions bientot. Bisous
Kiedy czasownik ma posiłkowy "etre" to należy uzgodnić imiesłów bierny w liczbie i rodzaju, natomiast jeśli z "avoir" to nie.
>
Dziękuje bardzo :), własnie ten czas jest dla mnie okropny bo ciagle sie w nim gubie :( i nie umie go przyswoić
Jeszcze raz bardzo dziekuje za poprawienie moich okropnych błędów ;p :))

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia