Historyjka 'do gazety' ^^

Temat przeniesiony do archwium.
wiec moim zadaniem bylo napisac krotka historyjke ktora moglaby byc zamieszczona w gazecie :) Prosze bardzo bardzo jej sprawdzenie jako ze ucze sie francuskiego od niedawna i mimo staran popelniam nadal wiele błędów -.- i prosze jeszcze o odpowiedz na 2 pytania ktore zamiescilam w tekscie ^^

Hier soir service des urgences a recu de l'information a merveilleux incident. Les habitants du quelque de la maison dans Lille ont prodece que fous. Ils ont gambade, danse et (udawali zwierzęta ale nie wiem jak to poprawnie sformuowac?^^ ) . Medecins ont ote du malades chez hopital et ils ont notifie gendarmes. Puis quelques heures entre interrogatoire du garcon Gael (il a 7ans) poulets ont connu cause cet incident. Ils ont decouvert que enfant a eu abord dans carabin ses parents - medecins. Il a deploye dans tout edifice (mam na mysli lek zwany potocznie 'glupim jasiem' i nie wiem jak go lepiej nazwac : psychotonigue jako lek psychotoniczny czy calmant jako usmierzajacy?^^). Cette amusante affaire est deja dans accusation.

Dziekuje z gory za pomoc i prosze o szybki odzew jako ze zadanie to mam oddac juz jutro ..
:))))
Chetnie bym poprawila bledy niestety jest ich troche i bez polskiej wersji nie zabardzo odnajduje sie w tekscie, a nie chce zmieniac Twojej wizji.

W kazdym badz razie dobrze ze sama postarals sie napisac-uczymy sie na wlasnych bledach.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego