Avant hier, je me suis levé(e) [ETRE]
à 8.30 et j'ai fait ma toilette. Ensuite, j'ai pris mon petit déjeuner [AKCENT W ZŁYM MIEJSCU].
Sur ce moment-là [TEGO JESTEM PEWNA TYLKO NA 99%],
j'ai mangé du pain avec du jambon et des rondelles du concombre [PLASTERKI OGÓRKA?:)].
à 10.00 heure je me suis habillé(e) et j'attendais le bus [MOIM ZDANIEM TO JEST WYRAŹNA OKOLICZNOŚĆ, STĄD IMPARFAIT + BUS JEST RODZAJU MĘSKIEGO].
Il faisait beau [ZNÓW OKOLICZNOŚĆ; JEŚLI CHODZI O "FIXE" - BO TAM JEST 'E' - SPOTYKAŁAM SIĘ Z TYM TYLKO W WYRAŻENIU 'AVOIR LE MORAL AU BEAU FIXE'],
donc moi [NIE "JE"]
et mon [NIE "MOI"]
amie, nous [TU BYM DODAŁA WŁAŚNIE NOUS DLA PODKREŚLENIA OSOBY] sommes allées au supermarché.
Il y avait [W SENSIE ŻE W SUPERMARKECIE BYŁA WYPRZEDAŻ]
des soldes [PROMOTION MOIM ZDANIEM ODNOSI SIĘ BARDZIEJ DO AWANSU; SOLDES - wyprzedaż],
donc j'ai acheté des [SKORO LICZBA MNOGA] pommes de terre,
des poires [BEZ QUELQUE!] et des friandises [MI TU BARDZIEJ PASUJE "BONBONS", JEŚLI CHODZIŁO CI O SŁODYCZE].
Mon amie [m'amie - http://www.cnrtl.fr/definition/m%27amie ;)] a acheté [Z "AVOIR" NIE UZGADNIASZ, PONIEWAŻ DOPEŁNIENIE MASZ PO CZASOWNIKU]
un chemisier bleu [SŁÓWKO, Z KTÓRYM SIĘ CZĘŚCIEJ SPOTYKAM] et des chaussures noires.
J'amie cet tuper chaussures! - o co Ci tu chodziło???? Jeśli o to, że kochasz te buty (a raczej pokochałaś): "j'ai aimé ces chaussures!"
Après [BŁĄD AKCENTU] avoir fait des provisions [JEŚLI "PO ZROBIENIU ZAKUPÓW"],
nous sommes allées à la maison [BRAK OSOBY U CIEBIE]
et nous avons pris [NIE UZGADNIASZ, UZASADNIENIE POWYŻEJ] le déjeuner.
Puis, nous avons lu [ZNÓW TO SAMO:)] des magazines et nous avons écouté de [SŁUCHAŁYŚMY MUZYKI - de la musique; RADIA - nous avons ecoute la radio, bez akcentów piszę, ZNÓW NIEPOTRZEBNIE UZGADNIASZ] la musique.
J'ai passé le jour très [BŁ. AKCENTU] agréablement. Demain, nous irons à la piscine!
On sera super! - będziecie super?;-) chyba chodziło Ci o to, że "będzie super"! Ja napisałabym tak: Demain, nous irons à la piscine, ce sera super!
przepraszam za capslocka, wcześniej miałam inną koncepcję i pisałam tak, żeby uwagi były widoczne ;) pozdrawiam i powodzenia :D